5 ülkeden getirilen vatandaşlar karantinaya alındı

Yayın tarihi: 21 Nisan 2020 Salı 6:51 am - Güncelleme: 21 Nisan 2020 Salı 6:52 am

Koronavirüs önlemleri kampasamında Irak, İrlanda, İspanya, Almanya ve İngiltere’den getirilen Türk vatandaşları Şırnak, Kars, Tokat, Giresun ve Kırıkkale’de karantinaya alındı.

Bağdat’ın çeşitli semtlerinde bulunan 366 Türk vatandaşı, tahsis edilen otobüslerle Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliğinin desteğiyle gerçekleştirilen tahliye ile yurda giriş yapan Türk vatandaşlarının, Habur Sınır Kapısındaki sağlık kontrolü ve işlemleri sürüyor.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Türk vatandaşları, 14 gün süreyle karantinaya alınacakları Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına götürülecek.

Market ve bakkalların çalışma saatlerinde Ramazan düzenlemesi

İRLANDA’DAN 115 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İrlanda’dan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tahliye edilen 115 Türk vatandaşı Kars Harakani Havalimanı’na getirildi. Burada yapılan sağlık kontrolünde ateşleri yüksek olan bazı vatandaşlar ambulanslarla Harakani Devlet Hastanesine götürüldü. Çantaları dezenfekte edilen diğer vatandaşlar daha sonra otobüslerle kalacakları KYK İpek Yolu Öğrenci Yurdu’na götürüldü.

Kendilerini Türk bayrakları ve “Ölürüm Türkiyem” şarkısıyla karşılayan yurt çalışanlarına alkışlar ve Türk bayrakları sallayarak karşılık veren vatandaşlar daha sonra odalarına yerleştirildi.

Kars Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Malta’dan dün getirilen 104 vatandaşın yurtlara yerleştirildiğini anımsatarak, “İrlanda’dan 115 vatandaşımızı Kars’ta ağırlayacağız, sağlık tedbirlerine uyarak yurtlara yereştireceğiz. İnşallah daha sonra da sağlıklı şekilde evlerine göndereceğiz.” dedi.

Aksu, yurt dışından dün getirilen vatandaşlardan sağlık problemi olanların hastaneye götürüldüğünü ve tetkiklerinin ardından tamamının yurtlara yerleştirildiğini kaydetti.

Bilim insanları, taşıyıcının en fazla virüs bulaştırdığı zaman dilimini belirledi

İSPANYA’DAN GELEN 93 VATANDAŞA TOKAT’TA KARANTİNA

İspanya’dan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Tokat’a getirilen 93 Türk vatandaşı, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

İspanya’dan THY uçağıyla Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirilen 93 Türk vatandaşı, polis eşliğinde otobüslerle Tokat’a götürüldü. Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde getirilen yolcular, KYK Ballıca Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Polis ekipleri de bina çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Bir yolcunun, otobüs camına astığı “En büyük Türkiye” yazısı dikkati çekti. Yurtlarda 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları, Tokat Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD ile Türk Kızılay tarafından karşılanacak.

23 Nisan dahil, 31 ilde sokağa çıkma yasağı 4 güne çıkarıldı!

ALMANYA’DAN 21O TÜRK VATANDAŞI GETİRİLDİ

Almanya’dan getirilen Türk vatandaşları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Giresun’da bir öğrenci yurdunda karantinaya alındı.

Frankfurt şehrinden kalkan Türk Hava Yolları’na ait uçak gece saatlerinde, Ordu-Giresun Havalimanı’na indi. Uçaktaki 210 Türk vatandaşı, alınan tedbirlerin altında havalimanında bekletilen otobüslerle Giresun’a getirildi.

Kredi Yurtlar Kurumuna ait Gülpembe Hatun Yurdu’na yerleştirilen vatandaşlar burada 14 gün gözlem altında tutulacak.

Vahim iddia: Türkiye’de gerçek vaka sayısı 1 milyon

İNGİLTERE’DEN GELEN 333 TÜRK KIRIKKALE’DE KARANTİNAYA ALINDI

İngiltere’den getirilen 333 kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gözetim altında tutulmak üzere Kırıkkale’deki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Alınan bilgiye göre, Ankara Esenboğa Havalimanı’na getirilen biri bebek 333 kişi, polis eşliğinde 15 otobüsle Kırıkkale’ye götürüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Ümmü Hatun Kız Öğrenci Yurdu’na getirilenler, ateşleri ölçüldükten sonra tek kişilik odalara yerleştirildi. Polis ve jandarma ekipleri, binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Türk Toraks Derneği: İki ildeki ölüm oranındaki artış şüphe uyandırıyor

Vatandaşların 14 günlük karantina sürecinde ihtiyaçlarının Kırıkkale Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay tarafından karşılanacağı belirtildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görevli psikolog ve sosyologlar da karantina altındaki vatandaşlara destek sağlayacak.