5 milyon vatandaş sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak!

Yayın tarihi: 26 Aralık 2019 Perşembe 12:17 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2019 Perşembe 12:21 pm

İstanbul Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada “5 milyon vatandaş genel sağlık sigortası prim borcunu ödeyemediği için 01.01.2020 tarihinden itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.” denildi.

İstanbul Tabip Odası’nın yaptığı açıklamada 5 milyona yakın vatandaşın yeni yıldan sonra GSS borcundan dolayı sağlık hizmeti alamayacağını duyurarak yarın (Cumartesi) saat 12’de konuya ilişkin yapılacak olan basın toplantısı için çağrıda bulundu.

İstanbul Tabip Odası’ndan yaptığı açıklamada şöyle denildi:

Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve GSS’li vatandaşlara Sağlık Bakanlığı ve kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için tekraren uzatılan süre 31.12.2019 tarihinde sona eriyor. Eğer TBMM’de bir yasal düzenleme ya da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu süre uzatılmaz ise bu vatandaşlar artık sağlık hizmeti alamayacaklar.
Simit Sarayı, Dünya Göz Hastanesi ve bir çok batmakta olan yandaş şirketlere el uzatan AKP iktidarını, GSS prim borcunu bir çok kez getirilen ertelemeye rağmen ödeyemeyen vatandaşlar için nasıl bir çözüm önerdiğini kamuoyu ile paylaşmaya çağırıyoruz.
Konu ile ilgili olarak yapacağımız basın toplantısına katılımınızı bekliyoruz.
İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu
Tarih: 27 Aralık 2019
Saat: 12.00
Yer: İstanbul Tabip Odası – Cağaloğlu