5 Haziran Dünya Çevre Günü | Bu yıl etkinlikler çevrimiçi…

Yayın tarihi: 5 Haziran 2020 Cuma 5:18 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma 5:18 pm

Bugün 5 haziran dünya çevre günü, doğal kaynakların giderek azaldığı ve dünyanın pek çok bölgesinde çevre kirliliğinin arttığı günümüzde, doğayı ve çevreyi korumak kaçınılmaz oldu. 1972’den beri kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenleniyor ve insan eliyle dünyaya verilen zararlar gözler önüne serilerek farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.

1972 yılında Stockholm’de Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından düzenlenen, 133 ülkenin katılımıyla gerçekleşen zirvede alınan bir kararla 5 Haziran, “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edildi. O tarihten günümüze kadar 5 Haziran tarihinde çevre koruma bilincinin arttırılması ve çevre sorunlarına dikkat çekilmesi için etkinlikler düzenlenmeye başlandı.

Yaşadığımız dünya, canlıları sağlıklı tutmada hayati bir rol oynuyor. yiyecek, barınak, hava sağlar ve tüm insani ihtiyaçları karşılar. aynı şekilde yeryüzündeki ekolojik dengeyi de korur.

İnsanların tüm yaşam desteği sadece çevresel faktörlere bağlı. Çevre olmadan bu gezegende yaşamı hayal edemeyiz. Ancak bugün dünyada çok fazla teknolojik gelişme olduğundan içinde yaşadığımız ortam gittikçe kirleniyor.

Bu nedenle, farkındalığı yaymak ve insanlara biyoçeşitlilik kaybını önleme ve geleceğimiz için doğayı koruma rolü oynayacaklarını anlamalarını sağlanmalı. Dünya Çevre Günü her yıl farkındalık yaratmak için kutlanmaya devam ediyor.

“Gezegenimiz için en büyük tehdit, başkasının onu kurtaracağı inancıdır.” sözünü hatırlatıyoruz.

Dünya Çevre Günü 2020 teması biyoçeşitlilik. Birleşmiş Milletler Örgütü’ne göre tema: “Brezilya, ABD ve Avustralya’daki orman yangınlarından Doğu Afrika’daki keçiboynuzu istilalarına ve şimdilerde küresel bir salgının insanların birbirine bağımlılığını göstermesi nedeniyle seçildi.

Dünya Çevre Günü her yıl farklı bir ülkede merkez kutlamalar ve etkinlikler ile düzenleniyor. Bu yıl ev sahibi Kolombia.

Her yıl, bugün insanlar fidan dikmek için sahaya çıkıyor ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ancak bu yıl, pandemi nedeniyle dışarı çıkmak yerine, çevrimiçi etkinlikler aracılığıyla çevre farkındalığı oluşturulmaya çalışılıyor. yine de… Pandemi nedeniyle etkinlikler, iptal edilmek yerine ertelenebilir. çünkü çevrenin bize ihtiyacı var.