Beş gün önce uyarılan maden şirketinde iş cinayeti!

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2019 Cuma 9:51 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2019 Cuma 10:29 am

Soma’da İMBAT Madencilik şirketine çalışan bir madenci tambura sıkışarak hayatını kaybetti. Maden şirketinin beş gün önce uyarıldığı ortaya çıktı.

Manisa’nın Soma’nın Eğnez Mahallesi’nde bant temizliği yapan 47 yaşındaki maden işçisi Selahattin Göktepe, bu sırada tambura sıkıştı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Göktepe’nin hayatını kaybettiğini belirledi.

Göktepe’nin ölümünün ardından yalnızca 5 gün önce yapılan İMBAT Maden Şirketi’ndeki çalışma şartlarına ilişkin yapılan uyarı yapıldığı ortaya çıktı.

Bağımsız Maden İş Sendikası’nın paylaştığı görüntülerde konuşan bir sendika uzmanı “Çalışanların eğitimi olmayan işlere verilerek MOBİNG altında çalışmaya zorlandıklarını” söyledi.

Sendika uzmanı İMBAT’ın Temmuz ayını raporunda yer alan 172 kazalanmanın çoğunun (şirketin MOBİNG uyguladığı) kızak ya da havuz olarak adlandırılan ekibin içinde gerçekleştiğini iddia ederek “bunun iş güvenliği açısından tehlikeli olduğunu söyledi.

Bağımsız Maden İş Sendikası’nın paylaşımını alıntılayan CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin “Selahattin kardeşimizin de havuzda olup çalışan tamburu temizlerken hayatını kaybettiğini öğrendik” ifadelerini kullandı:

“Madencilerden İmbat Madencilik’in yeni bir havuz sistemine geçtiğini hastaları ve emekliliği gelenleri işi bırakmaya zorlamak için havuza atarak, pis ve zor işleri yaptırdıklarını, Selahattin kardeşimizin de havuzda olup çalışan tamburu temizlerken hayatını kaybettiğini öğrendik”