5 bin seyircinin gittiği maça bakan yok ama tek başına yüzene ceza var

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2021 Pazartesi 10:35 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2021 Pazartesi 2:46 pm

Koronavirüs salgını nedeniyle 17 gün tam kapanmanın olduğu dönemde Datça’da tek başına denize giren bir vatandaşımıza yasak ihlali nedeniyle polis ceza keserken Giresunspor ve Adana Demirspor maçlarında stadyuma dip dibe oturmuş 5 bin taraftar alındı.

Korona virüs nedeniyle 17 günlük garip kapanmada, akıllara durgunluk veren olaylar da yaşanıyor. Datça’da tek başına denize giren bir vatandaşımıza yasak ihlali nedeniyle polis ceza keserken, Giresun ve Adana’da bu yasak delinip 5 bin futbolsevere stadyumda maç seyrettirildi. Sosyal mesafe kuralının hiçe sayıdığı maçlarda futbolseverlere ceza bile kesilmemesi “Ayrımcılık” olarak yorumlandı.

TFF 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi tüm hızıyla sürüyor. Hafta sonu oynanan Adana Demirspor – Aydeniz Et Balıkesirspor ve Giresunspor- Akhisarspor karşılaşmalarında tribünler yasak olmasına rağmen seyircilere açıldı. Süper Lige çıkma mücadelesi veren ve 67 puana sahip 2 takımın karşılaşmalarını toplam 5 bin futbolsever sosyal mesafe kurallarını çiğneyerek yan yana seyretti.
Omuz omuza maç seyredip takımlarına destek veren futbolseverlere ceza bile kesilmemesi ayırımcılık olarak yorumlandı. Bu olay akıllara bir kaç gün önce Datça’da tek başına denize giren bir vatandaşımıza yasak ihlali nedeniyle polisler ceza kesmişti. Adamın her türlü savunmasını kulaklarını tıkayan polislerin, benzer cezayı futbol maçlarında uygulamaması ayırımcılık olarak yorumlandı.
Mert Elam adlı twetter kullanıcısı “Alkol satışı yasak ama tribünlere 5 bin kişi alınabiliyor demek ki. Tam bir skandal” yorumunu yaptı.