Yandaş yazarından Saray kulisi: ‘Beyefendi bilir…’, ’48 Bin 500 lira maaş alan Bakan Yardımcısı kim?’

Yayın tarihi: 27 Aralık 2019 Cuma 10:51 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2019 Cuma 11:11 pm

Takvim gazetesinin genel yayın yönetmeni Ergün Diler, bugünkü köşesinin son bölümünde dikkat çeken bir ayrıntıyı paylaştı.

Takvim gazetesinin genel yayın yönetmeni Ergün Diler, bugünkü köşesinin son bölümünde dikkat çeken bir ayrıntıyı paylaştı.

Ergün Diler yazısının son bölümünde “Ankara’da Başkanlık sistemini ağırlaştırıp her sorunu ‘beyefendi bilir’ diyerek geçiştiren garip bir anlayış var” ifadelerini kullanarak, “5 bakanlıkta bu yaşanmakta. 5 Bakan Yardımcısı, Bakan’dan fazla kazanmakta… Mesela bir Bakan Yardımcısı 48.500 lira almakta” dedi.

Diler’in yazısının son bölümüne “NOT” diyerek eklediği o bölüm şöyle:

“NOT: İçeriden gidelim bugün de… ANKARA’da BAŞKANLIK sistemini ağırlaştırıp her sorunu ‘BEYEFENDİ BİLİR’ diyerek geçiştiren garip bir anlayış var. Cümleleri uzatmak niyetinde değilim. 5 BAKANLIKTA bu yaşanmakta. 5 BAKAN YARDIMCISI, BAKAN’dan fazla kazanmakta… Mesela bir BAKAN YARDIMCISI

48.500 lira almakta.

Milletvekilliği ya da bürokrasiden gelen hakları BAKAN YARDIMCILIĞI görevi ile birleşince STATÜKOYU korumak ilk hedef haline gelmekte…

BAKANLARIN önünü tıkamaktalar. Kendi kadrolarını oluşturup EL FRENİ görevi görüp günahları da BEŞTEPE’ye yollamaktalar… Bu böyle gitmez… İzin de verilmez…”

 

Yerli olduğu iddia edilen otomobille ilgili bir açıklamada Davutoğlu’ndan