47 yıl sonra CHP’ye geçen Lalapaşa’da itfaiye krizi

Yayın tarihi: 29 Haziran 2024 Cumartesi 5:16 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2024 Cumartesi 5:16 pm

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, AKP’den yaklaşık 24 milyon liralık borçla devralınan Lalapaşa Belediyesi’nin tek itfaiye aracına dikkat çekti. Yazgan, iktidara seslenerek “Yıllardır vatandaşın gözünü boyadınız ‘Yaparsa AKP yapar’ diye. Yaptığınız bu mu?” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde 47 yıl sonra CHP’ye geçen ve AKP’den yaklaşık 24 milyon liralık borçla devralınan Lalapaşa Belediyesi’nin itfaiye aracı sorununu gündeme taşıdı.

“47 YIL SONRA TALAN BELEDİYECİLİĞİNDEN KURTARDIK”

“Lalapaşa Belediyesi’ni 47 yıl sonra talan belediyeciliğinden kurtardık” diyen Yazgan, “Talan belediyeciliği sonrasında yüklü bir borçla devraldığımız belediyede 2 tane itfaiye aracı var. Bunların biri, bir daha çalıştırılamayacak kadar arızalı. Diğeri ise 94 model ve 3 ton kapasiteli”diye konuştu.

“YILLARCA VATANDAŞIN GÖZÜNÜ BOYADINIZ”

Lalapaşa’da yaşanan tarla ve orman yangını sonrası bölgede incelemelerde bulunan Yazgan, çalışır durumdaki tek itfaiye aracının önünden ise iktidara seslendi. Yazgan, şöyle konuştu:

“Lalapaşa Belediyesi’nin çalışır durumdaki tek itfaiye aracı bu. Hortumları, belediye başkanımız imkanınca yeniledi. Buradan seslenmek istiyorum; yıllarca vatandaşın gözünü boyadınız ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diye. Yaptığınız bu mu? Yaptıklarını gözünüzle görün. Vatandaşımızın canı yanarken, malı giderken bununla mı müdahale edecek belediye? Bu aracı nasıl yenileyecekler?”

Kaynak: ANKA