‘460 bin öğretmen beklerken, 3 bin 500 imamın atanmasına onay çıktı’

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 8:54 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 8:55 am

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen, Maliye Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na 5 bin yeni kadro verdiğini belirterek, ”3 bin 500 yeni imam atanmasına da onay çıkmış bulunuyor. Yeni imam atamalar yapılırken, Türkiye’de 460 bin öğretmen atama bekliyor” dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen, Maliye Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na 5 bin yeni kadro verdiğine işaret ederek, “Bu beş bin yeni kadronun 3 bin 500’ü imamlara ayrılmış olduğundan 3 bin 500 yeni imam atanmasına da onay çıkmış bulunuyor. Yeni imam atamaları yapılırken Türkiye’de 460 bin öğretmen atama bekliyor. Okulların şu andaki öğretmen eksiği ise 144 bin. Bu boşluğun doldurulması için herhangi bir girişim yok. Bu durum rastlantı değil, bilinçli bir tercihin sonucudur” diye yazdı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencileri imam hatiplere yönlendirdiğini belirten Sirmen, “Bunun için de iki yöntem uygulanmaktadır. Var olan Anadolu sosyal bilimler ve fen liselerini, imam hatibe çevirmek veya bölgede imam hatip dışında yeni okul açmayarak öğrencileri buralara yöneltmeye zorlamak. Öğrenciler ve velileri bu durumdan şikâyetçi olmalarına karşın, Milli Eğitim Bakanlığı dayatmasından vazgeçmemektedir” değerlendirmesinde bulundu.