‘455 bin kredi kartının bilgileri hackerların eline geçti’ iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 14 Aralık 2019 Cumartesi 11:09 am - Güncelleme: 14 Aralık 2019 Cumartesi 11:11 am

Türkiye’de Black Friday kapsamında adeta alışveriş çılgınlığı yaşanmıştı. Bu indirim furyanın bitmesinin ardından gündeme bomba gibi bir iddia atılmıştı. ZDNet; Türkiye’de 455 bin kredi kartının bilgileri hackerların eline geçtiğini iddia etmişti.

Bu açıklamadan sonra Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi 455 bin kredi kartı bilgileri çalındı  iddialara cevap vermişti.

Emre Ekmekçi; sektör meclisinde yapılan değerlendirmelerde, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili herhangi bir güvenlik ihlali tespit edilmediği, kredi kartı bilgilerinin uluslararası standartlara göre saklandığını aktardı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de yoğun olarak geçen kampanya dönemlerinde sosyal medya ortamında zaman zaman asılsız paylaşımlar olabildiğini, sektör olarak müşterilerin güvenliği ve yüksek hizmet seviyesinin her daim sağlanmasıyla için çalışmalara özenle devam ettiklerini belirtmişti.

Türkiye’ye karşı DDoS saldırıları artıyor!

Bugün ise konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’dan bir açıklama geldi. Ömer Fatih Sayan; bu konu hakkındaki çalışmalarını titizlilikle sürdüklerini ve kullanıcıların güvenliklerini kendileri sağlaması için önlemler alması gerektiğini belirtti. Ömer Fatih Sayan ayrıca; kullanıcıların alışverişlerde sanal kart kullanmalarını tavsiye ettiklerinin altını çizdi.

455 bin kredi kartı

Şimdilik kart bilgilerinin çalınıp çalınmadığı hakkında kesin bir açıklama bulunmuyor gibi görünüyor. Güvenliğinizi sağlamak için kartınızın 3D güvenlik sistemini açmanızı ve limiti düşük sanal kart oluşturup alışverişlerinizi bu kart üzerinden yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bakalım ilerleyen aylarda bu olayın kokusu çıkacak mı?