45. Toronto Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 10:42 am - Güncelleme: 21 Eylül 2020 Pazartesi 10:42 am

Chloé Zhao’nun filmi Nomadland, Toronto Uluslararası Film Festivali’nden Seyirci Ödülü kazandı. Galibiyet, filmin Oscar şansının kuvvetlendiği anlamına geliyor.

Chloé Zhao’nun Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü alan yeni filmi Nomadland, Toronto Uluslararası Film Festivali’nden Seyirci Ödülü kazandı. Beyazperde’ye göre galibiyet, filmin Oscar şansı için daha da kuvvetlendiği anlamına geliyor. Son on yılda, Toronto’dan çıkan her izleyici ödüllü film, Akademi Ödülleri’nde en iyi film adaylığını kazandı.

Geçen yıl Jojo Rabbit bu gelişmeyi gösterdi ve Oscar’a aday gösterildi. Önceki yıl Oscar’ın en büyük kazananı Green Book da aynı yoldan geçti. Son 10 yılın en iyi film galibiyetine giden diğer Toronto İzleyici Ödülü kazananları arasında 12 Years a Slave, The King’s Speech ve Slumdog Millionaire yer alıyor. Jojo Rabbit’in ardından Nomadland, Searchlight’tan arka arkaya ödül kazanan ikinci film ve şirket için genel olarak beşinci film oldu.

Ödülü uzaktan kabul eden Zhao, festival ekibine ve izleyicilere teşekkür ederek “Bunu siz olmadan yapamayız. Sinema paylaşmakla ilgilidir” dedi ve Nomadland’i online ya da arabalı bir gösterimde izleyen seyircilere bir ricada bulunarak, “Lütfen, lütfen devam edin çünkü bunu siz olmadan yapamayız. Çok minnettarız ve hepinizi yanımızda görmeyi umuyoruz” dedi.

Toronto’nun İzleyici ödülü ikincisi, Regina King’in One Night in Miami ve Tracey Deers’ın Beans filmleri oldu.

Nomadland, Nevada kırsalındaki bir şirket kasabasının ekonomik çöküşünün ardındaki bir hikayeyi anlatıyor. Frances McDormand, modern bir göçebe olarak geleneksel toplumun dışındaki bir hayatı keşfeden bir kadın olan Fern rolünde yer alıyor. Film, daha sonra New York Film Festivali ve Montclair Film Festivali’ne gidecek. Searchlight Pictures filmi 4 Aralık’ta gösterime sokmayı planlıyor.