45 İliç paylaşımı için karar: AKP talep etti, X üst mahkemeye gitti

Yayın tarihi: 2 Mart 2024 Cumartesi 10:13 am - Güncelleme: 2 Mart 2024 Cumartesi 10:13 am

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından X (Twitter), İliç‘teki maden faciasıyla ilgili olarak Türk hükümetinin 45 paylaşımı kaldırılmasını talep ettiğini açıkladı. Kaldırılması talep edilen paylaşımlardan üçünün Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’a ait olduğu görüldü.

Sosyal medya platformu X’in, Küresel Hükümet İşleri departmanından (Global Government Affairs) yapılan açıklamada Ankara 9. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararları paylaşıldı.

Belgelerde Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen maden faciasıyla ilgili X’te bulunan 45 paylaşım için hakimlik tarafından verilen ‘içerik kaldırma’ kararı yer alıyor. Kaldırılması talep edilen paylaşımlar arasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da üç paylaşımı bulunuyor.

X İTİRAZ ETTİ KARAR GEÇERSİZ KILINDI

X tarafından yapılan açıklamada, şirketin konuyla ilgili bir üst mahkemeye itiraz ettiğini, mahkemenin de söz konusu paylaşımların ifade ve basın özgürlüğü kapsamında korunduğuna karar vererek hükümetin taleplerinin geçersiz kılındığını bildirdi. Açıklama “Bu sonuç, X’in kullanıcılarının ifade özgürlüğü haklarını dünya çapında koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etmektedir. Kullanıcılarımızın ifadelerini savunmak için mevcut tüm yasal yolları kullanmaya devam edeceğiz” denildi.

X tarafından paylaşılan mahkeme kararı:

Gözaltına alınmış, köyüne girişi engellenmişti! AYM’den İliç savunucusu Sedat Cezayirlioğlu için ‘hak ihlali’ kararı

 

Kaynak: TELE1