Hürriyet’ten 45 gazetecinin tazminatsız çıkarılması operasyonunu yürüten müdüre ödül!

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 3:15 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 3:16 pm

Fortune Turkey, Demirören Medya İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu’nu ‘En başarılı 50 yönetici’ arasında gösterdi. Karacaoğlu, 45 Hürriyet çalışanının tazminatsız işten çıkarılması operasyonunun başındaki kişiydi.

DataExpert işbirliğiyle binlerce şirketle yapılan araştırma serisinin insan kaynakları ayağı olan Fortune Türkiye tarafından gerçekleştirilen “En Etkin 50 CHRO (Chief Human Resource Officer)” araştırmasında listeye oldukça ilginç bir isim girdi.

Hürriyet’in basın tarihinde görülmemiş bir uygulamayla evlerine tebligat göndererek tazminatsız işten çıkardığı 45 çalışan hâlâ haklarını alamazken, operasyonun başındaki isim Demirören Medya İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu ise “ödüllendirildi.”

Fortune Turkey, Karacaoğlu’nu “En Etkin 50 Yönetici” arasında gösterdi.

Demirören Medya Grubu’na bağlı olarak yayın yapan Hürriyet gazetesi 25 Ekim 2019’da 45 muhabir, editör ve yazarı gerekçe göstermeden, evlerine gönderdiği tebligatla işten çıkarmış, tazminatlarını da ödememişti. Çalışanlar, hâlâ tazminatlarını almak için mücadele veriyor! (Medya Koridoru)