44 bin kişiyi 200 milyon TL dolandırmıştı: İsa Karademir tahliye edildi

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 6:42 pm - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 6:42 pm

44 bin kişiyi 200 milyon TL dolandırdığı belirtilen Anadolu Farm’ın kurucusu İsa Karademir’in cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak, yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Karademir’in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

278 sayfalık iddianameyle haklarında dava açılan 1’i firari 41 sanıklı davanın daha önceki duruşmalarında tutuklu 7 sanıktan 6’sı tahliye edildi. İsa Karademir’in ise tutukluluğu devam etti.
Anadolu Farm, 8 ayda 90 milyon TL toplamış

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıkların yargılanmasına bugün devam edildi. Tutuklu sanık İsa Karademir, duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, bazı tutuksuz sanıklar salonda hazır bulundu.

Önceki ifadelerini tekrar eden ve kimseyi dolandırma kastı olmadığını öne süren Karademir, beraatını istedi. Mahkeme heyeti, sanık İsa Karademir’in cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

44 BİN ÜYEDEN 200 MİLYON TL TOPLAMIŞ

Kayseri merkezli Ekolium A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ve yılda yüzde 300’e varan oranlarda kâr vaat eden Anadolu Farm’ın bir yılda 200 milyon TL para topladığı ortaya çıkmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın incelemeye aldığı, 44 bin üyesi bulunan sistem Çiftlik Bank’a benziyordu. Piyasadan 200 milyon TL topladığı iddia edilen Anadolu Farm’ın kurucusu İsa Karademir’in Çiftlik Bank Ceo’su Mehmet Aydın ile benzer yaşlarda.