42 kadını öldüren seri katil karakoldan kaçtı, 8 polis açığa alındı

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 9:31 am - Güncelleme: 21 Ağustos 2024 Çarşamba 2:35 pm

Kenya‘da 42 kadını öldürmekle suçlanan seri katille beraber 13 kişi polis nezaretinden kaçtı. Olayla ilgili yardım ettiği düşünülen 8 polis açığa alındı.

Kenya’da 43 kadını öldürmekle suçlanan seri katil Collins Jumaisi’nin de aralarında bulunduğu 13 kişi başkent Nairobi’deki Gigiri Polis Karakolu’ndan kaçtı.

Kenya Polis Sözcüsü Resila Atieno Onyango da olayı doğrularken güvenlik güçleri, kaçan zanlıların yakalanması için operasyon başlattı. Sözcü, temmuz ayından beri Gigiri Polis Karakolu’nda tutulan Khalusha’nın içeriden yardım alarak 12 kişiyle birlikte firar ettiğini belirterek firara yardımcı olduğu şüphesiyle sekiz polisin de açığa alındığını kaydetti.

‘TALİHSİZ BİR OLAY’

Kriminal Soruşturma Dairesi Başkanı Muhammed Emin ise 13 kişinin karakoldan firar etmesini ‘talihsiz’ bir olay olarak nitelendirerek, soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Gigiri Polis Karakolu’nun raporuna göre, firar eden 13 kişi tel örgü çatıyı keserek ve çevre duvarını tırmanarak kaçtı. Khalusha ile birlikte kaçan 12 kişinin ülkeye yasadışı yollardan girdikleri için gözaltına alınan Eritre vatandaşları olduğu aktarıldı.

EURO 2024 FİNALİNİ İZLERKEN YAKALANMIŞTI

Nairobi’nin Mukuru bölgesinde 12 Temmuz’da farklı zamanlarda öldüğü tespit edilen dokuz kişinin cesedi bulunmuştu. İlk incelemelere göre, cesetlerden sekizinin kadın olduğu tespit edilmişti. Daha sonra aynı yerde ceset parçalarıyla dolu torbalar bulunmuştu.

Polis, olayla ilgili gözaltına alınan 33 yaşındaki Khalusha’nın 2022’den bu yana aralarında eşinin de bulunduğu 42 kadını öldürdüğü itirafında bulunduğunu açıklamıştı. Khalusha’nın avukatı iddiaları reddederek, müvekkilinin itiraf etmesi için polis tarafından işkence gördüğünü söylemişti. Khalusha, 14 Temmuz’da evinde EURO 2024 finalini izlerken polis tarafından yakalanmıştı. Kenya Polis Sözcüsü Resila Atieno Onyango, dün eşi dahil 42 kadını öldürmekle suçlanan Collins Jumaisi Khalusha’nın aralarında bulunduğu 13 şüphelinin başkent Nairobi’deki Gigiri Polis Karakolu’ndan kaçtığını duyurmuştu.

Nairobi’nin Mukuru bölgesinde 12 Temmuz’da farklı zamanlarda öldüğü tespit edilen 9 kişinin cesedi bulunmuştu. İlk incelemelere göre, cesetlerden 8’inin kadın olduğu tespit edilmişti. Daha sonra aynı yerde ceset parçalarıyla dolu torbalar bulunmuştu. Polis, olayla ilgili gözaltına alınan 33 yaşındaki Collins Jumaisi’nin 2022’den bu yana aralarında eşinin de bulunduğu 42 kadını öldürdüğü itirafında bulunduğunu açıklamıştı.

Kenya’da halk vergi düzenlemesine karşı meydanlara çıktı! Bir eylemci polisin attığı gaz bombasını içti

Kenya, seri katil

Kenya’da 42 kadını öldürmekle suçlanan seri katille beraber 13 kişi polis nezaretinden kaçtı.

Kaynak: AA