40 yıllık gecikme: John Lennon’ın katili, ‘alçakça eylemi’ için özür diledi

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 12:40 am - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 12:40 am

Dünyaca ünlü müzisyen John Lennon’ı öldüren Mark Chapman, 40 yıl sonra özür diledi. Lennon’ın eşi Yoko Ono’dan özür dileyen Chapman, bunun alçakça bir eylem olduğu kabul ettiğini ifade etti.

Beatles grubunun efsanevi solisti John Lennon’ın katili Mark Chapman, Lennon’ı öldürmesinden 40 yıl sonra, Yoko Ono’dan özür diledi.

Chapman, Lennon’ı 1980 yılında New York’un Mahhattan kentindeki evinden çıkarken, Ono’nun gözleri önünde, dört el ateş açıp, öldürmüştü.

BBC’de yer alan habere göre 11. şartlı tahliye başvurusu reddedilen Chapman başvuru oturumu sırasında, 40 yaşındaki rock yıldızını “şan” için öldürdüğünü ve ölüm cezasını hak ettiğini söyledi.

Chapman ayrıca daima bu “alçakça eylemi” düşündüğünü ve yaşamının geri kalanını hapiste geçirebileceğini kabul ettiğini belirtti.

“HİÇBİR BAHANEM YOK”

Chapman New York’taki hapishanede, şartlı tahliye kuruluyla yapılan duruşmada “İşlediğim suç için üzgün olduğumu tekrarlamak istiyorum. Hiçbir bahanem yok. Tamamen kişisel şan için yaptım. Bir masuma karşı işlenebilecek en büyük suç olduğunu düşünüyorum” dedi.

Chapman “Aşırı ünlüydü. Onu karakteri ya da olduğu insan yüzünden öldürmedim. Bir aile adamıydı. Bir ikondu. Bizim şimdi konuşabildiğimiz şeyler hakkında o zaman konuşabilen biriydi. Çok, çok, çok ünlü olduğu için onu öldürdüm ve ben çok, çok, çok yoğun bir şekilde kişisel şöhret arayışındaydım ve çok bencildim” diye de ekledi.

Chapman’ın şartlı tahlilye girişimlerine hep karşı çıkan Japon sanatçı Ono, 2015’te hep Chapman’ın hapisten çıkacağı korkusuyla yaşadığını söylemişti.

Chapman’ın başvurusunun, toplumun refahıyla uyumlu olmadığı gerekçesiyle reddedildiği belirtildi.