4 yıl hapsi isteniyordu! Yılmaz Özdil’e ‘Yobazın Tehdidi’ yazısından beraat

Yayın tarihi: 2 Şubat 2023 Perşembe 11:23 am - Güncelleme: 2 Şubat 2023 Perşembe 1:41 pm

Deve sidiğinin içilebileceği ve namaz kılmayan kişilerin öldürülebileceği gibi açıklamalarla gündeme gelen ilahiyatçı Ebubekir Sifil’e köşe yazısında hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Yılmaz Özdil’in beraatine karar verildi.

Daha önce yaptığı skandal açıklamalarla gündeme gelen Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil’e ‘Yobazın Tehdidi’ başlıklı köşe yazısında hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Yılmaz Özdil’n yargılandığı davanın duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Yılmaz Özdil ile şikayetçi olan Ebubekir Sifil katılmadı.

Duruşmada söz alan Sifil’in avukatı Mehmet Akif Mavi, “Bu gibi ifadelerin suç çerçevesinden çıkarılması, köşe yazarlarına herkesi aşağılama ve sözle saldırma imkanının yargı eliyle sunulması anlamına gelir. Sanığın cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.

Yılmaz Özdil’in avukatı Fahri Emeksiz ise “Müvekkil kesinlikle suç işleme kastıyla hareket etmemiştir, gazetecidir. Dolayısıyla basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde beraat kararı verilmesini talep ederiz” diye konuştu. Mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Yılmaz Özdil’in beraatına karar verdi.

Yılmaz Özdil yazdı! İşte Erdoğan müzesinde olması gerekenler