4 yıl hapsi istenen İlker Başbuğ’dan ilk açıklama

Yayın tarihi: 18 Eylül 2021 Cumartesi 4:01 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2021 Cumartesi 4:09 pm

‘FETÖ’nün siyasi ayağı’na ilişkin açıklamaları sonrası 4 yıla kadar hapis istenen 26’ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan ilk açıklama geldi.

26’ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ tartışmalarındaki açıklamaları sonrası başlatılan soruşturma tamamlandı. FETÖ’nün Ergenekon Kumpası’ndan 26 ay hapsedilen İlker Başbuğ için 4 yıla kadar hapis istendi.

Başbuğ’dan davayla ilgili ilk açıklama geldi. Twitter hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Başbuğ, “2011’de terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanan ve yaşamından 26 ay çalınan 26. Genelkurmay Başkanı on yıl sonra da açılan iki ayrı davada, kamu görevlilerine hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle suçlanmıştır!” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

İlker Başbuğ, 26 Haziran 2009’da Meclis’ten geçirilen torba yasadaki “asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması”na ilişkin maddeyi hatırlatmıştı. Başbuğ, “26 Haziran 2009’da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın” demişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Başbuğ’un bu sözlerine tepki göstermiş ve AKP milletvekillerine seslenerek, “Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir genelkurmay başkanı bu düzenlemeyi bahane ederek Meclis’i itham altında bırakmıştır. Kendisini iyi tanırım. Bu konuda hepiniz süratle dava açmalısınız” demişti. Daha sonra Başbuğ hakkında dava açılmıştı.

İlker Başbuğ’a 4 yıl hapis talebiyle dava açıldı!