4 Yargı organının ikisinin başkanı iki kardeş oldu! Ahmet Yener YSK Başkanı seçildi

Yayın tarihi: 26 Ocak 2023 Perşembe 3:44 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2023 Perşembe 4:07 pm

Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yapılan Başkanlık seçimlerinde Sayıştay Başkanı Metin Yener’in kardeşi Ahmet Yener yeni Başkan olarak seçildi.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) beş yeni üyenin seçilmesinin ardından başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan oylamada görev süresi dolan Muharrem Akkaya yerine Ahmet Yener yeni başkan olarak seçildi. Danıştay’da geçen hafta yapılan seçim sonucunda üyeler Ali Çopur ile İsmail Kalender, YSK’nin yeni üyeleri oldu. Yargıtay’da yapılan seçimlerde ise Feyzi Eroğlu, Talip Bakır ve Serdar Mutta, YSK üyeliğine seçildi.

5 yeni üyenin yemin ederek görevine başlamasının ardından YSK Başkanlığı için seçim yapıldı. Gizli oyla yapılan seçim sonucunda YSK’nin yeni başkanı Ahmet Yener oldu.

YSK’nın yeni başkanı Ahmet Yener, 2021’en beri  Sayıştay Başkanı görevini yürüten  Metin Yener’in kardeşi.

YSK’ye Yargıtay’dan seçilen son üye belli oldu

AHMET YENER KİMDİR?

Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinde Ahmet Yener’in öz geçmişi ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:

13 Nisan 1966 tarihinde Beypazarı’nda doğmuştur. Ankara İmam Hatip Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara’da kısa dönem olarak yapmıştır.

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur.

“İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunmaktadır.

Adalet Bakanlığında hakim ve savcı mülakat komisyon üyeliği görevlerini de yürütüyor. Uzmanlık alanı iş kazaları ve meslek hastalıkları.

Ahmet Yener Evli ve üç çocuk babasıdır.

METİN YENER KİMDİR?

Metin Yener, 1972 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Yener, Gazi Üniversitesi’nde İktisat Politikası, Indiana Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Devletin çeşitli kademelerinde görev alan Yener, 2012 yılında Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığına, 2014’de ise Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atandı.

Metin Yener 22 Haziran 2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94 üncü birleşiminde Sayıştay Başkanlığına seçildi.

Sayıştay Başkanı Metin Yener de daha önce hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığında Personel Prensipler Genel Müdürü olarak görev yaptı.