4 ilde acele kamulaştırma kararı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 9:33 am - Güncelleme: 4 Kasım 2021 Perşembe 9:33 am

Resmi Gazete’de Ankara, Konya, Trabzon ve Bitlis’te bazı taşınmazların acele kamulaştırılması ile Konya Beyşehir’de bir bölgenin “yenileme alanı” olarak belirlenmesine ilişkin kararlar yayımlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla; Ankara, Konya, Trabzon ve Bitlis’te bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Ayrıca Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir bölge “yenileme alanı” olarak belirlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Ankara’nın Yenimahalle ilçesi İvedikköy Mahallesi’nde bulunan taşınmazın İvedik İçmesuyu Arıtma Tesisi 4. Ünite Gelişim Alanı projesi kapsamında Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konya’nın Taşkent ilçesi Balcılar Mahallesi’nde bazı taşınmazlar da toplu konutların yapımı amacıyla Taşkent Belediyesi’nce, Trabzon’un Akçaabat ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar ise Hafriyat Dolgu ve Rehabilitasyon Projesi’nin kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Bitlis’in merkez ilçesine bağlı Atatürk, Devrim, Gazibey, Hersan ve Müştakbaba Mahalleleri sınırlarında dere yatağı üzerinde bulunan bölgelerin de üzerlerindeki yapılarla birlikte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı İçerişehir Mahallesi sınırlarındaki bir bölge de 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun kapsamında “yenileme alanı” olarak belirlendi.