4 emekli amiral ve 1 general ifade için Emniyet’e gitti

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 12:53 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2021 Perşembe 12:53 pm

104 emekli amiralin ‘Montrö’ açıklamasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan 7 kişiden emekli 4 amiral ile 1 general Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 104 emekli amiralin ‘Montrö’ açıklamasına yönelik soruşturma kapsamında ifadeye çağırdığı 7 kişiden emekli amiraller Alper Tezeren, Metin Açımuz, Nurhan Kahyaoğlu ve Ali Önel Yüksel ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geldi.

İfade işlemlerinin emniyette devam ettiği belirtilirken, emekli amiral Işık Biren’in hastanede tedavi gördüğü için ifadeye gelemeyeceği öğrenildi. İlker Güven’in ise gün içinde emniyete gelmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiralin yayımladığı ‘Montrö bildirisi’ açıklaması hakkında soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında 14 emekli amiralden Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmıştı. Yaşları 70’in üzerinde olan Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat ise ifadeye çağrılırken, adli kontrolle serbest bırakılan emekli amirallere elektronik kelepçe takılmıştı.

Soruşturmayı genişleten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından emekli amiraller Alper Tezeren, Metin Açımuz, Nurhan Kahyaoğlu, Ali Önel Yüksel, Işık Biren ve İlker Güven ile emekli general Namık Kemal Çalışkan’a ifade vermeleri için 16 Nisan’da tebligat gönderilmişti. Amirallerin İstanbul, Muğla, Antalya ve Ankara’da bulunan evlerinde arama yapılarak dijital materyale el konulmuştu.

Emekli Amiral Ertürk elektronik kelepçe ile TELE1’de canlı yayına çıktı