3G hizmetleri yakında kullanılmayacak

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 23 Ocak 2022 Pazar 1:40 pm

3G hizmeti kullanıcıları yakında son zili çalmak üzere. Ağlar artık 3G hizmetlerini emekliye ayırmaya hazırlanıyor.

Bir Çağın Sonu: 3G hizmetleri yakında kullanılmayacak! Bunun nedeni, sınırlı spektrum kaynaklarının mobil sinyalleri iletmek için kullanılabilmesidir. Belirli ağlar için ne kadar fazla spektrum mevcutsa, kapsama, güvenilirlik ve hız açısından sunulabilecek hizmet o kadar iyi olur.

3G’yi kapatarak, ağlar 4G ve 5G için daha fazla spektrum kullanabilir ve 4G, 5G hizmetlerini iyileştirebilir. Daha hızlı ve modern hizmetler sunan 4G ve 5G, kullanıcının talebini daha iyi karşılayabilir. Böylece 6G’nin yolu açılmış oluyor.

Çok eski bir telefon kullanıyorsanız, artık hoş çakal demek zorunda kalabilirsiniz…

3G hizmeti

Telefonunuzun desteklediği tek servis 3G ise, mobil şebekeler 3G desteğini kapattığı için yeni bir telefon satın almanız gerekebilir. Bunun çok fazla insanı incitmeyeceğini umuyoruz.

Ayrıca, 2010 ve 2021 yılları arasında üretilen otomobillerin çoğu, navigasyon sistemleri, konum ve trafik verileri gibi akıllı hizmetler için 3G kullanıyor. Telefonların aksine arabalar için çözüm yeni bir araba almak olmayacak. Bu sorunu çözmek için bir yazılım güncellemesi yeterli olacak gibi görünüyor. Bazı otomobillerde bu güncelleme kablosuz olarak bile yapılabilir.

Yalnızca 3G kapsama alanına sahip bir bölgede yaşıyor veya çalışıyorsanız, bu sizin için çok daha büyük bir sorun haline gelecektir. Ancak 3G’nin kapanması ile 4G ve 5G servisleri ekstra spektrum operatörleri kazanacak, dolayısıyla bu servislerin kapsama alanları genişleyecek ve birçok alanı dolduracaktır.

iPhone kutu değişikliği giderek yaygınlaşıyor: Kulaklığa elveda deyin