3D yazıcı ile 185 metre karelik lüks ev inşa etti

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 4:13 pm

ABD’nin Austin şehrinde faaliyet gösteren Icon adlı teknoloji şirketi, 3D yazıcı ile inşa ettiği 185 metre karelik lüks evi görücüye çıkardı.

3D yazıcılar hayatımıza girdiği günden beri pek çok farklı amaç için kullanılıyor olsa da henüz tam anlamıyla gerçek potansiyellerine ulaştıklarını söylemek mümkün değil. Çünkü bugüne kadar sağlık sektöründen mimariye kadar çeşitli alanlarda bu yazıcılar ile imza atılan çeşitli projeler, bu teknolojinin çok daha dikkat çekici işler ortaya çıkarmak için kullanılabileceğini gösteriyor.

3D yazıcı

Bu yeni nesil yazıcıların potansiyelini ortaya seren bu projelerden biri de ABD’nin Austin şehrinde hayata geçirildi. Austin merkezli bir teknoloji şirketi olan Icon, 3D yazıcı ile inşa ettiği lüks evi görücüye çıkardı. 185 metre karelik bir alanı kaplayan bu lüks evin duvarları 3D yazıcılar ile sadece bir hafta içinde hazırlanırken, yine aynı teknoloji kullanılarak evin inşası dokuz ay içinde tamamlandı.

Icon’un House Zero adını verdiği bu yenilikçi ev, yazıcıların ileride ev inşaatlarında da yaygın şekilde kullanabileceğini gösteriyor. Bu teknolojinin inşaat alanında kullanılmasının düşük maliyetli konutlar için kritik olabileceğine dikkat çekiliyor.

Icon, House Zero’nun inşasında kullandığı duvarları ve parçaları Vulcan adlı gelişmiş 3D yazıcısı ile üretti. Duvarların yapımı için şirketin “lavacrete” adını verdiği polimer bazlı özel bir beton kullanılıyor.

House Zero’nun kıvrımlı duvarlara sahip tasarımı, yazıcılar ile ev inşa etmenin sadece maliyet ve zaman konusunda tasarruf etmekle kalmayıp, aynı zamanda yenilikçi ev tasarımlarına da zemin hazırladığına dikkat çekiyor. Icon’un uzun vadedeki amacı ise 3D yazıcılar ile ev yapımını otomasyona uygun hale getirerek bunu geniş kitlelere yaymak.

Yeni Huawei P50 serisi geldi: Huawei P50 ve Huawei P50 Pocket