370 liralık döner tartışması: Aynısı Almanya’da 4,5 Euro

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2020 Perşembe 9:42 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe 9:42 am

Bodrum’da 48 Euro’ya döner satılması tartışması Almanya’ya da sıçradı. Faturayı “akıl almaz” olarak nitelendiren Bild gazetesi, “aynı döner Almanya’da 4.5 Euro” dedi.

Bodrum’da lüks bir tesiste bir tabak dönerin 370, kuşbaşılı pidenin 185 TL olması bir süredir tartışma konusuydu. Tartışmalara son olarak Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild gazetesi dahil oldu. Bild, bu faturanın akılalmaz olduğunu söylerken, “Turistler, Türkiye’nin sahillerinde bir dönere 48 euro ödüyor. Aynı döner Almanya’da 4.5 euro” başlığını kullandı.

370 liralık döner için ilginç savunma: Zorla satmıyor ki sana

‘DÜRÜM APTALLIĞI’

Üst başlıkta da döner dürüm sözünü kullanan Bild, “Dürüm aptallığı” anlamına gelen “Dumm-Dürüm gelaufen” ifadeyi kullandı. Bild, bir Türk kahvesine 8 euro, bir pideye 24 euro hesap geldiğini yazarken, bunun savunulacak yanının bulunmasını da eleştirdi.

Bild, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sözlerine de geniş yer verdi. Aras, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Benim için kimin dönere ne kadar ödediği önemli değil. Bir kişi 100.000 lira da (13 bin Euro) verebilir, eğer istiyorsa. Ama burada 20 TL’ye (2.60 Euro) döner yiyecek çok yer de var. Burada gerçekten bu faturayı ödeyecek müşteriler de var. Zenginler için söylüyorum, eğer ucuz ürünler verirseniz, para harcamak isteyenler Santorini ya da Ibiza’ya gider orada harcar” demişti.

Bodrum Belediyesi’nden 370 liralık döner açıklaması

Bild, bu mantıkla Almanya’da yakındaki dönercinin fiyatındaki artışına çok şaşırmamak gerektiğini, Bodrum’u görünce bunun dünyanın sonu olmadığını anladıklarını vurguladı.