37 milyalık bütçeye sahip Diyanet’e bağış kampanyası

Yayın tarihi: 21 Nisan 2020 Salı 1:04 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2020 Salı 1:05 pm

Cumhurtiyet Halk Partili belediyelerin koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı yardım kampanyaları engellenirken, 37 milyar TL’lik bütçesi ile üç bakanlığın bütçesinin geride bırakan Diyanet, yurt dışı yardımları için bağış kampanyası başlattı.

Ekmek dağıtımı engellenen CHP’li belediyeden yeni seferberlik

Koronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan, işinden olan, sokağa çıkamayan yurttaşlar için yardım kampanyası başlatan CHP’li belediyeleri engelleyen hükümet, belediyelere soruşturma açmış ve paralel olmakla suçlamıştı. Hükümetin CHP’li belediyelere yönelik engelleme çabalarına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışı yardımları için bağış istemeye devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dün düzenlediği basın toplantısında Diyanet Vakfı’na bağış istedi. Erbaş, 35 ülkede Ramazan ayının sonuna kadar 38 bin 450 gıda, 46 bin iftar paketi dağıtımı ve 10 bin 800 bayramlık kıyafet dağıtacaklarını dile getirdi. Erbaş, “Vatandaşlarımız Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlarını online olarak yapabilirler” dedi.

CHP’li belediyelerin ekmek dağıtmasına ‘paralel yapı’ diyen AKP’nin belediyesi ekmek dağıttı

BAŞKANLIĞIN DEĞİL VAKFIN HESABINA

Türkiye Diyanet Vakfı’nın, yapacağı yardımlara vatandaşların da destek olabileceklerini ifade eden Ali Erbaş, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız; Ramazan ayı boyunca zekât, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışlarını www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak yapabilirler”

BİR SMS BEDELİ 27 TL

” Bunun yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimiz, TDV şubelerimiz aracılığıyla doğrudan bağış yapabilirler. Tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı hesaplar aracılığıyla da yapabilirler. Ayrıca, bağışçılarımız tüm GSM operatörlerine bağlı faturalı ve faturasız hatlardan 5601’e SMS göndererek fitre bağışında bulunabilecek. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 27 TL’dir”

CHP’den AKP’nin engellemelerine tepki: Koronavirüsle değil bizimle mücadele ediyor

145 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Bütçeden aldığı milyarlarca liralık pay, sahip olduğu binlerce taşınmaz, 100 bini aşan istihdamı ve yönettiği vakıflar ile adeta devasa bir holdingi andıran Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki en büyük yapılardan biri Türkiye Diyanet Vakfı.

Türkiye’de 1000 şubesi bulunan vakıf, dünyanın 145 ülkesinde de eğitim, kültür ve yardım faaliyetleri yürütüyor. 2005 yılında AKP iktidarında yapılan bir düzenleme ile vakıf “izin almadan yardım toplayan kuruluşlar” arasına alındı.

İçişleri Bakanlığı CHP’li belediyenin ücretsiz ekmek dağıtmasına yasak getirdi!