3600 ek göstergede kritik gün! Hükümet ve sendika masada

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 8:12 am - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 9:40 am

Hükümet ve Memur-Sen 3600 ek gösterge bugün toplanıyor. Toplantıda hazırlanan çalışmaların sunumu yapılıp, Memur-Sen’in görüşlerinin alınması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir süredir Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinasyonunda yürüttüğü 3600 ek gösterge düzenlemesi şekillenmeye başladı.

Memur maaşlarına, emekli aylıklarına ve emekli ikramiyelerine etki edecek düzenlemenin görüşüleceği ilk değerlendirme toplantısı bugün yapılacak.

3600 ek gösterge için çalışmalara başlanıyor

MAYISTA TBMM GÜNDEMİNDE OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığındaki toplantıya, Memur-Sen yönetiminin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri katılacak.

3600 ek gösterge düzenlemesine dair sunumunun yapılacağı toplantıda, Memur-Sen’in görüşlerinin de alınması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesinin mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geleceğini söylemişti.

3600 ek göstergeden kimler yararlanacak?

UNVAN VE DERECELERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.

Çalışma Bakanı’ndan 3600 ek gösterge açıklaması