3600 ek gösterge ve asgari ücrete ikinci zam için tarih verildi

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 2:35 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 2:57 pm

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili açıklama yaptı. Akbaşoğlu, “3600 ek gösterge Temmuz ayına kadar çıkarılacak. Asgari ücrete ikinci zam konusu Temmuz ayında ele alınacak” dedi.

Asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin olarak AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu “Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak” açıklamasını yaptı. EYT’lilerle ilgili olarak da Akbaşoğlu “EYT’li kardeşlerimizle helalleşeceğiz, ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız” dedi.

3600 ek gösterge konusunda da bu yılın ilk yarısında Temmuz ayında yasal çalışmanın ortaya çıkacağını belirten Akbaşoğlu “EYT’li kardeşlerimizle helalleşeceğiz, ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız” dedi.

Sözleşmeli personellerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu “Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız” değerlendirmesini yaptı.

3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor?