3600 ek gösterge için ilk toplantı! Bakan Bilgin’den açıklama

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 11:22 am - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 1:16 pm

Hükümet ve Memur-Sen 3600 ek gösterge için toplanıyor. Toplantı öncesi konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Kararlıyız” dedi.

Yüz binlerce kamu çalışanının merakla yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge için hükümet ve Memur-Sen ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Bugün gerçekleştirilen toplantıda konuya ilişkin açıklamalarda bulunan “Kamu çalışanlarımızın 3600 ek göstergeyle adil bir şekilde, onların beklentilerini karşılayacak kararlılıktayız” dedi. Bilgin özetle şunları söyledi:

“Yıllardır konuşulan ek gösterge meselesini bunu bir vaat olmaktan çıkarmıştık. Bugüne kadar da tüm teknik çalışmaları bakanlık bünyesinde gerçekleştirdik. Fakat bu sadece bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil, diğer kamu kurumlarını da ilgilendiren bir mesele olduğu için kamuda çalışan herkesin bu sorununun çözümüne dönük beklentileri var. Bugün komisyon çalışmasının ilk toplantısını birlikte gerçekleştireceğiz.

EŞİTSİZLİKLER OLUŞMUŞ

3600 meselesi çok önemli çünkü kamu personel sisteminde reform adı altında çok eskiden gelen düzenlemeler yapılmıştır. Kamu personel sistemi bütünüyle ele alınmadığı için ücret de dahil çeşitli yükseltme kararları, birçok sorunu içinden çıkılmaz hale gelmiştir. Eşitsizlikler meydana gelmiştir, adaleti zedelemiştir.

Biz ekonomik sorunların uzun vadede büyümeyle çözüleceğine inanıyoruz. Çalışma Bakanlığı her şeyden önce sosyal politikaları uygulamakla görevli bir bakanlıktır. Bu yaklaşımla biz yeni ekonomik modelin yanında yeni sosyal politikaları uygulamaya sokarak tedbirleri devreye aldık. Yaptığımız toplu sözleşmeler bu konuda çok önemli adımlardır.

‘ENFLASYON FARKINI VERDİK’

Enflasyon farkını vermekle kalmadık biz ona sosyal denge desteği verdik. En düşük düzeydeki emekli maaşını 2500 TL’ye çıkararak tedbirler almaya devam ediyoruz. Bunlara ilaveleri yapacağız. Enflasyon yüzde 36’yken biz altı aylık yüzde 31 zam yaptık. Temmuz’da da bu düzenlemeleri yapacağız. Çalışanları enflasyona ezdirmemek için gereğini yapacağız.

‘3600 ADİL ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEK’

Bugün şunun altını çizmek istiyorum kamu çalışanlarının 3600 ek göstergeyle adil bir şekilde, onların beklentilerini karşılayacak düzenlemeyi yapacağız. İlk komisyon toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Meseleleri ele alacağız, talepler dile getirilecek, kamu kurumlarının önerileri gelecek. Birkaç toplantı içerisinde adil bir çözüm olacağına dair kanaatimi belirtmek isterim.”

İKİNCİ TOPLANTI 16 MART’TA

Bakan Bilgin başkanlığında 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili yapılan ilk komisyon toplantısı sona erdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, basına kapalı yapılan komisyon toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bugün ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini ve özellikle teknik konular üzerinde durduklarını belirten Yalçın, ikinci komisyon toplantısını ise 16 Mart saat 10.30’da yapacaklarını söyledi.

TOPLANTIYA KİMLER KATILIYOR?

Bakan Bilgin başkanlığında toplantıya kamu kurumlarını temsilen şu isimler katılıyor:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet Ceylan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürü Sayın Yakup Tekin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdürü Bahtiyar Sazlık, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk, Memur-Sen Konfederasyonu ve konfederasyona bağlı 11 sendikanın temsilcileri katılıyor.

3600 ek göstergede kritik gün! Hükümet ve sendika masada