34 yıl verilmişti! Yargıtay’dan Rabia Çerçi’nin katiline müebbet hapis kararı

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 2:01 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 2:01 pm

Yargıtay, Rabia Çerçi’yi öldüren Hüseyin Demir’e verilen 34 yıl hapis cezasını bozarak ‘olası kastla öldürme‘ suçundan ceza alan Demir’in, ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapisle yargılanması gerektiğine hükmetti.

Antalya’da 19 yaşındaki Rabia Çerçi’yi pompalı tüfekle öldüren, Nazif Genç’i de yaralayan 30 yaşındaki Hüseyin Demir’e verilen ‘olası kastla öldürme’ suçundan 34 yıl hapis cezasını Yargıtay bozdu. Yargıtay tarafından, Hüseyin Demir’e ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapisle yargılanması gerektiğine hükmedildi.

2020 yılında, Hasan Hüseyin Demir, tartıştığı Nazif Genç’in otomobiline pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda Nazif Genç başından hafif yaralandı, araçtaki Rabia Çerçi ise yaşamını yitirdi.

“VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM”

Davada ifade veren tutuklu sanık Demir, bir süre önce ayrıldığı kız arkadaşı Ece’nin kendisine telefon açarak yeni sevgilisi Nazif Genç’le birlikte eşyalarını almaya geleceğini söylediğini anlatarak, “Sonrasında annem aradı, Ece’nin geldiğini ve ortalığı ayağa kaldırdığını söyledi. Ben de hemen eve geldim. Nazif’in otomobilini gördüm. Otomobile giderken tabanca sesine benzer ses duydum. Geri dönüp, kendi aracımdaki tüfeği aldım. Nazif’in aracına gittim, kendisiyle tartıştık. Bana küfretti. Tüfeği omzunun üzerinden kafasının yanına doğru sopa gibi uzattım. Bu sırada Nazif eliyle tüfeği itince, tüfek ateş aldı. Nazif, hemen aracıyla uzaklaştı” dedi. Sanık Demir, Rabia Çerçi’nin Ece Emine Yaman’ın arkadaşı olduğunu sonradan öğrendiğini söyledi. Otomobilde Rabia Çerçi’yi hiç görmediğini belirten sanık Demir, “Olay zaten gece yarısı olmuştu ve her taraf karanlıktı. Otomobilde Nazif’ten başka hiç kimseyi görmedim. Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgünüm. Benim asla bir insanı öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Üstelik ölen Rabia Çerçi’yi de hiç tanımıyorum. Vicdan azabı çekiyorum” diye konuştu.

İNDİRİMSİZ 34 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Manavgat 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde şubat ayında görülen karar duruşmasında; sanık Demir, Rabia Çerçi’ye yönelik eyleminden dolayı 24 yıl, Nazif Genç’e olan eylemi nedeniyle ise 10 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme heyeti, toplam 34 yıla mahkum olan Demir için herhangi bir indirim uygulamadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile sanık avukatları, dosyayı Yargıtay’a taşıdı.. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın itirazını değerlendiren 1’inci Ceza Dairesi ise istinafın kararını, cezanın ağırlaştırılması gerektiğini belirterek bozdu. Oy çokluğuyla verilen kararda şu ifadeler kullanıldı:

“Sanığın maktul Rabia’nın aracın içerisinde ve arka koltukta oturduğunu bilmesine rağmen ateş ederek eyleminin sonucunu bilerek gerçekleştirdiği anlaşılmakla, sanığın maktul Rabia’ya yönelik ‘kasten öldürme’ suçundan mahkumiyetine karar verilmesi gerektiği halde, suç vasfında yanılgıya düşülerek yazılı şekilde ‘olası kastla öldürme’ suçundan cezalandırılmasına karar verilmesi bozmayı gerektirmektedir.”

Polisin siyahi genci öldürdüğü anların görüntüleri çıktı! 60’tan çok kurşun sıkıyor