33 dokunulmazlık dosyası jet hızıyla komisyona sevk edildi

Yayın tarihi: 24 Şubat 2021 Çarşamba 12:50 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2021 Çarşamba 5:27 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Süreç ne ise aynen işleyecek. Eller hemen iner kalkar” açıklamasından sonra, aralarında Kobani olayları ile ilgili fezleke hazırlanan 9 milletvekillerinin de bulunduğu 33 dokunulmazlık dosyası jet hızıyla TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Meclis’e 33 fezleke geldiğini açıkladı. Şentop, söz konusu fezlekeler arasında HDP’lilere yönelik hazırlanan Kobani fezlekelerinin de olduğunu söyledi.

“Dün akşam 33 fezleke Meclis’e ulaştı” diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “İçinde HDP’li vekillerin fezlekeleri de var” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: SÜREÇ NE İSE AYNEN İŞLEYECEK

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan fezlekelere ilişkin, “Süreç ne ise aynen işleyecektir. Bu konularla alakalı komisyonlarda müzakerelerini yapar. Sonra genel kurula gelir. Genel kurulda da hemen eller iner kalkar” açıklamasını yaptı.

KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Aralarında Kobani olayları ile ilgili fezleke hazırlanan 9 HDP’li vekilin de bulunduğu söz konusu 33 dokunulmazlık dosyası jet hızıyla TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi.

Bu arada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’in Gare’ya gittiğini iddia etmişti. Meclis’e gelen 33 fezleke arasında Taşdemir’e ait bir fezleke de bulunuyor ancak içeriğinin Gare’ye ilişkin olmadığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani eylemleri soruşturması kapsamında HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında olduğu HDP’li 9 milletvekili hakkında fezleke hazırlamıştı.

İşte o milletvekilleri; Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Sezai Temelli, Pero Dundar ve  Pervin Buldan.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

TBMM’ye ulaşan fezlekeler, ilgili komisyonlarda ele alındıktan sonra oylama için Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar alınması halinde HDP’li milletvekilleri için adli süreç başlayacak.

HDP’li 9 vekil hakkında Kobani fezlekesi