‘329 kayıp başvurusu var, sahillerden ceset toplanıyor’

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma 4:19 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2021 Cuma 5:23 pm

CHP’li Engin Altay, selin vurduğu Kastamonu Bozkurt’a ilişkin, “AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi” dedi.

Selin vurduğu Kastamonu, Sinop ve Bartın’dan kötü haberler geliyor. Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili, son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altay, “Tablo size yansıtıldığından çok vahim durumda. Yerinde görmüş ve yaşamış biri olarak söylüyorum; tablo vahim!” ifadelerini kullandı. Hükümetin, ölenlerle ilgili olarak net bilgi vermemesini doğru bulmadığını söyleyen CHP’li Altay, “Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye’nin bilmesi lazım” diye konuştu.

CHP’li Altay: Belediyelerimizden gelen ekiplere ‘ihtiyaç yok’ denmiş

“CESETLER SOĞUK HAVA DEPOSUNDA TOPLANIYOR”

“İnebolu’da bir fabrikanın soğuk hava deposunda cesetler tanı konulana kadar oraya toplanıyor” bilgisini veren Engin Altay, “Şu anda Sinop Ayancık’ta da ben çok net biliyorum 7 ölü var. Burada ölü sayısının çok olacağını maalesef öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Kıyıya vurmuş cesetler var burada’

Erdoğan’ın konvoyu yüzünden yardımlar beklemiş