32 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 9:41 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 1:22 pm

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Kovid 19, kanser, parkinson gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere 32 ilacı daha geri ödeme listesine aldık” açıklamasında bulundu.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Kovid 19, kanser, parkinson gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere 32 ilacı daha geri ödeme listesine aldık” açıklamasında bulundu.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında yapılan düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Bakan Selçuk, “Covid-19, kanser ve parkinson gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere 32 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. Sosyal Güvenlik Kurumu’muzda bu eklemeyle birlikte bedeli karşılanan yurt içi ilaç sayısı 8 bin 594’e ulaştı” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ilaçları SGK ile sözleşmeli eczanelerden temin edebileceklerini vurgulayan Bakan Selçuk, geri ödeme listesine alınan ilaçların hastalara şifa olması temennisinde bulundu.

Yapılan düzenlemeyle, geri ödeme listesine eklenen ilaçlar arasında 4 kanser ve 7 parkinson ilacı ile COVID-19 hastalığının tedavi protokolünde kullanılan ‘oseltamivir’ etken maddeli sistemik antiviral ilaç bulunuyor.