31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi Tunceli sonuçları

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 7:56 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 2:11 am

Tunceli’de ‘Dersim İttifakı‘ adı altında toplanan partiler sonuçları kutlamaya başladı. Sandıkların yüzde 95’inin açıldığı Tunceli’de DEM Parti birinci parti çıktı. 

Türkiye yerel seçimler için sandık başına gitti.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında 07.00’de başlayan oy verme işlemi saat 16.00’da tamamlandı. Diğer illerde 08.00’de başlayan oy verme işlemleri de 17.00’de sona erdi.

Emek Partisi (EMEP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Partizan’ın yer aldığı ‘Dersim İttifakı’ erken saatlerden itibaren kutlama yapmaya başladı.

Evrensel’de yer alan habere göre sonuçları ulaşmayan çok az sayıda sandığın kaldığı ve kentteki seçim sonucu değiştirmeyeceği kazananın ‘Dersim İttifakı’ olduğu belirtildi.

AA’ya göre saat 02:00 itibariyle sandıkların 95’i açıldı. Sonuçlar şu şekilde:

 

Kayyum atanmıştı: Diyarbakır, Van, Mardin’de ilk sonuçlar

Kaynak: TELE1