Bir siyasal İslamcı diktatör daha devrildi! Direnişin sembolü kadına ölüm tehdidi

tele1.com.tr Haber
Güncelleme 15:00 ,11 Nisan 2019

Sudan’da cumartesi gününden bu yana süren oturma eylemleri Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir’in 30 yıllık iktidarının sonunu getirmiş görünüyor. Hükümet kaynakları, Beşir’in görevi bıraktığını, ülkeyi yönetecek geçiş konseyi için istişarelerin sürdüğünü duyurdu. Beşir’in yerine Askeri Konsey’in gelmesi bekleniyor. Sudan Savunma Bakanı, Devlet Başkanı El Beşir’in gözaltına alındığını ve 3 ay olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi.

Sudan’da Ömer El Beşir’in 30 yıllık diktatörlüğü sona erdi. Al Hadath televizyonuna konuşan bir bakan, Beşir’in istifa ettiğini ve bir geçiş konseyi kurulması için görüşmeler yapıldığını duyurdu. Ömer El Beşir Ömer El Beşir

Sudan’da ordu, devlet televizyonu ve radyosunu kuşattı, askerler içeriye girdi.

Arap basını, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in görevi bıraktığını ve geçiş konseyi oluşturulması için çalışmaların başladığını ileri sürdü.

İKTİDAR PARTİSİ LİDERLERİNE GÖZALTI 

İktidardaki Ulusal Kongre Partisi’nin 100’den fazla yöneticinin Sudan istihbaratı tarafından tutaklandığı belirtiliyor. Tutuklananlar arasında partinin Başkanı ve eski Savunma Bakanı Abduurrahim Muhammed Hüseyin’in de bulunduğu öğrenildi.

Sokaklarda asker ve ordu bünyesindeki Hızlı Destek Kuvvetleri mensuplarının konuşlandığı görülüyor.

Devlet televizyonu ve radyosunda sabahın erken saatlerinden itibaren ulusal marşlar ve şarkılar yayınlanırken, alt yazıda ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağı ifadesi yer alıyor.

Sudan’da 30 yıllık diktatörlüğe karşı giderek büyüyen eylemlerin kadın sembolü 22 yaşındaki Alaa Salah: Mermi öldürmez sessizlik öldürür.

‘ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM’

Sudan direnişinin sembolü olan Alaa Salah kendisine ait sosyal medya hesabından ölüm tehditleri aldığını böyle açıkladı ‘Fotoğrafım ve videom viral hale geldikten sonra ölüm tehditleri alıyorum. Ben eğilmeyeceğim. Sesim bastırılamaz. Bana bir şey olursa El-Beşir’i sorumlu tutacak’