30-35 yaş ne zaman aşı olacak? 30 yaş üstüne ne zaman aşı sırası gelecek?

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 7:55 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 7:55 pm

30 yaş üstü aşı olabiliyor mu? Koronavirüs salgınının sona ermesi için toplumun büyük bölümünün aşı olması gerekiyor. Bu sebeple vatandaşlar ne zaman aşı sırasının kendilerine geleceğini merak ediyor. Peki, 30 yaş üstü ne zamana aşı olur? Kim ne zaman aşı olur?

Ülkemizde kronik hastalıkları olanlar, 60 yaş üstü ve 60 yaş üstünün eşleri korona aşı randevusu alabiliyor. Aşı sırası bekleyenler ise sistemin kendileri için ne zaman açılacağını araştırıyor. Peki, kim ne zaman aşı olur?

SIRA NE ZAMAN GELECEK?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı 12 Nisan Pazartesi günü yapıldı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, aşı tedariki konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Koca, “Sinovac aşısında bugüne kadar gelen miktar 26 milyonu geçti. Önümüzdeki haftalarda daha önemli sayıda aşının gelebileceğini tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

BioNTech aşısı için yapılan görüşmeler hakkında konuşan Bakan Koca, “Haziran için 30 milyon doz aşıyı şimdiden söz verebilirsin dediler, bunu daha da artıralım diye görüşüyoruz” dedi.

Sputnik aşısı hakkında ise Bakan Koca, “Ara sonucu olumlu görünüyor. İletişimimiz, görüşmelerimiz devam ediyor. Son bir haftada üç kez Sağlık Bakanıyla görüştüm” diye konuştu.

40 yaş üstü aşılama süreci içince Koca, “En geç haziran sonu itibarıyla 40 yaş üstünü aşılayabileceğimizi, 30 milyon aşıyla bunu 30-35 yaşına düşürebileceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs aşısı için daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca defalarca tarih zikretmişti. Fakat bu tarihler hiçbir şekilde tutmamıştı. Şimdi de farklı farklı tarihler dillendiriliyor. En son yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uğur  Şahin’i de toplantıya davet etmiş, orada kendisinden aşı için söz almıştı. Uğur Şahin de Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada aşı için gereken sözleri verdiğini söylemişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yerli aşı ve dışarıdan gelen aşılar için defalarca söz vermişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu tarihlerin ardından yeni tarihleri zikretmişti. Şimdi yeni tarihte aşıların gelmesi bekleniyor.

 

İşte Sağlık Bakanlığı verilerine göre koronavirüs tablosu