3 yaşındaki Dilgeş de annesiyle birlikte cezaevine gönderildi!

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 10:49 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 10:49 am

Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra hakkında tutuklama kararı verilen Rosa Kadın Derneği üyesi ve Bağlar Belediye Meclis üyesi Gönül Aslan, 3 yaşındaki oğlu Dilgeş ile birlikte cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan, 11 kişi ile birlikte “Terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Rosa Kadın Derneği hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aslan, dün öğleden sonra saat 15.00’da adliyeye sevk edildi. Aslan, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Aslan’ın ifade işlemlerinin iftardan sonraya bırakılması üzerine 3 yaşındaki oğlu Dilgeş de adliyeye geldi.

Sabah saatlerine kadar kadar süren bekleyişin ardından eve gitmek isteyen 3 yaşındaki Dilgeş, annesiyle birlikte Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

3 YAŞINDAKİ DİLGEŞ: EVE GİDELİM

Eşi yurt dışında olan 3 çocuk annesi Aslan’ın bir çocuğunun böbrek hastalığı bulunduğu öğrenildi.Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Dilgeş’in olduğu videonun görüntüsünü sosyal medya hesabında paylaştı. Beştaş, “3 buçuk yaşındaki Dilgeş bizimle beraber adliyede bekliyor” ifadeleriyle birlikte paylaştığı görüntüde Dilgeş’in “Eve gidelim” dediği görülüyor.