3 şişe su içip 1 kek yediği için hırsızlıkla suçlandı, maaşı ödenmeden işten atıldı!

Yayın tarihi: 7 Ekim 2021 Perşembe 4:31 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2021 Perşembe 4:31 pm

A101 isimli zincir marketlerden birinde çalışan Egemen Köse isimli üniversite öğrencisi, 3 şişe su içtiği ve 1 kek yediği için hırsızlıkla suçlandı. Maaşı ödenmeyen Köse, Kod-29 ile işten atıldı.

Egemen Köse,  A101 isimli zincir marketlerden birisinde yarı zamanlı olarak çalışırken 3 şişe su içtiği ve 1 kek yediği için “hırsızlıkla” suçlandı. Maaşı ödenmeden işten çıkartıldı. Köse’ye maaşı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişinin olaya el atmasının ardından ödendi.

Ankara’da üniversitede okuyan 20 yaşındaki Egemen Köse, yarı zamanlı olarak A101 marketinde çalışıyordu. Köse pandemi döneminde Kod-29 ile işten çıkarıldı. “3 şişe su ve 1 kek çalmak” Köse’nin işten çıkarılmasına gerekçe olarak gösterildi. Kendisine son maaşı da ödenmedi. Mağaza Market-Sen’e üye olan Köse duruma itiraz etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olay hakkında iş müfettişi görevlendirdi. A101 sorumluları hakkında soruşturma başlatıldı. Müfettiş görevlendirilmesinin ardından A101 market yönetiminin Köse’yi çağırarak kendisine maaşını ödediği bildirildi.

Köse’nin üyesi olduğu Mağaza Market-Sen’den yapılan açıklamada, “Soruşturma süreci emsal olmalıdır. Tüm market işçileri için adım atılsın. İşçinin 8 saatlik iş günü hakkı için denetim birimi kurulsun. Çalışma Bakanlığı işçi davalarına müdahil olsun” denildi.

A101’de skandal: Bozulan ürünleri zorla çalışanlarına satıyor!