3. parti oyunlar Nintendo Switch’e mesafeli

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 24 Şubat 2021 Çarşamba 11:52 am

Yeni nesil konsolların çıkmasıyla birlikte Switch’in donanımı hayli eskide kaldı. Bu da 3. parti oyun geliştiricilerin Nintendo Switch ve Switch Lite modellerine mesafeli kalmasına neden oldu.

Nintendo’nun 2017 yılında satışa sunduğu Switch genel anlamda beklentileri karşılayan bir konsoldu. Hibrit yapısından ötürü tercih edilen Switch, çıktığı dönemde dahi donanım açısından Xbox One ve PS4’ün hayli gerisindeydi.

Şimdi yeni nesil konsolların satışa çıkmasıyla birlikte Switch ile günümüz donanımları arasındaki uçurum daha da açıldı. Peki bu durumda ne olacak? Zaten 3. parti oyun geliştiricileri Nintendo Switch’e karşı hayli mesafeliydiler. Malum Switch güçsüz bir konsol. Dolayısıyla PS4 ya da Xbox One için geliştirilen AAA tarzı bir yapımı Switch’e getirmek mümkün olmuyordu.

Nintendo Switch

Yapımcılar da çareyi PS3 ve Xbox 360 için çıkan eski oyunları Switch’e taşımakta buldular. Fakat bu da çok sürdürülebilir bir formül olmadı. Şimdi yeni nesil konsolların satışa çıkmasıyla birlikte 3. parti yapımcıların Switch’e karşı daha da mesafeli bir strateji izleyeceği konuşuluyor.

Hali hazırda Switch zaten güçlü bir konsol değil. Dolayısıyla bu konsolu alanlar da muazzam grafiklere sahip oyunları deneyimleyeyim diye almıyorlar. Muhtemelen Switch’teki oyunların eğlenceli olmasından ötürü bu platformu tercih ediyor olabilirler.

Zaten Nintendo da bunu bildiği için iddialı oyunlar yerine eğlence odaklı oyunlar üzerinde çalışmalara devam ediyor.

İnternetten para kazanma 2021 yılında trend oldu!