3 milyon lira değerinde döviz çaldı

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 10:44 am - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 12:18 pm

Taksim’de bir döviz bürosunda çalışan Serkan O., sabaha karşı geldiği işyerinde kasayı açarak yaklaşık 3 milyon lira değerinde dövizi çalarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri her yerde şüpheliyi arıyor.

 

Polis, 11 Kasım 2021 tarihinde Taksim’de bulunan bir döviz bürosundan hırsızlık ihbarı aldı. Polise başvurarak işyerlerinin soyulduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını incelediklerinde hırsızlık anının saniye saniye görüntülendiğini tespit etti.

Görüntüleri izleyen işyeri yetkilileri, hırsızlığı gerçekleştiren kişinin 3 aydır döviz bürosunda çalışan Serkan O. olduğunu fark etti. Sabah işe erken gelerek işyerini açan ve kasanın bulunduğu bölüme inen şüphelinin, 3 milyon lira değerinde dövizi poşetlere koyduğu fark edildi. Daha sonra yukarı çıkan ve paraların bir bölümünü ceplerine dolduran şüpheli, para dolu poşetlerle iş yerinden ayrıldı.

ARKASINDA HİÇBİR DİJİTAL İZ BIRAKMADI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından şüpheliyi yakalamak için operasyon başlatıldı. Ailesiyle birlikte yaşadığı öğrenilen şüpheli Serkan O.’nun olaydan sonra evine uğramadığı belirlendi. Daha önceden kasiyerlik yaptığı ve hiç bir suç kaydı bulunmadığı öğrenilen şüphelinin cep telefonu kullanmadığı, kredi ve banka kartının da bulunmadığı öğrenildi.
Ekipler, arkasında hiç dijital bir iz bırakmayan şüpheliyi yakalamak için vatandaşlardan yardım isteyerek, şahsı tanıyanların yada görenlerin mutlaka 155 polis imdat telefonuna ihbarda bulunmasını istedi.