Üç milletvekili CHP’den istifa etti

Yayın tarihi: 29 Ocak 2021 Cuma 5:25 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2021 Cuma 6:11 pm

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel partiden istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Üç milletvekili mecliste düzenledikleri basın açıklaması ile istifa ettiklerini açıkladı. Çelebi şöyle konuştu:

“Emperyalizme diz çöktürmüş CHP’den milli konularda kekeleyen CHP’ye geldik. Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP’ye geldik. Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam. Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter. CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP’nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissettirdi. Beni onca çarpıklığa susmak için vekili tayin etmediniz. Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kuyrukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin. Partiden istifa ediyorum. Saygılarımla”

CHP’NİN SANDALYE SAYISI 135’E DÜŞTÜ

İstifalar sonrası CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 138’den 135’e düştü. Meclis’teki sandalye dağılımı da şöyle oldu:

Adalet ve Kalkınma Partisi: 289, Halkların Demokratik Partisi: 56, Milliyetçi Hareket Partisi: 48, İYİ Parti: 37, Demokrat Parti: 2, Türkiye İşçi Partisi: 2, Büyük Birlik Partisi: 1, Demokrasi ve Atılım Partisi: 1, Demokratik Bölgeler Partisi: 1, Saadet Partisi: 1, Yenilik Partisi: 1, Bağımsız Milletvekili: 10.

NE OLMUŞTU?

26 Ocak Salı günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çelebi, Aksoy ile Özel’i Meclis’teki makamına kabul etmişti. 3 ismin CHP’nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yakın olduğu belirtilmişti.