3 kişi kayıp, 6 kemik parçası bulundu

Yayın tarihi: 8 Eylül 2021 Çarşamba 5:22 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2021 Çarşamba 5:22 pm

Eskişehir’de haklarında ailelerinin kayıp başvurusunda bulunduğu 3 kişinin bulunması için Porsuk çayında yapılan arama çalışmalarında 6 kemik parçası bulundu.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, bir süre önce ailelerinin kayıp başvurusunda bulunduğu ve kendilerinden haber alınamayan kaynak ustası evli, 2 çocuk babası Mehmet Yerebakan (60), Hikmet Biçer (71) ve Bayram Koçak’ın (43) Porsuk Çayı’na düşmüş olabileceği ihtimali üzerine dün arama çalışması başlattı.

Polis ekiplerinin yanı sıra çalışmalara AFAD, AKUT, Odunpazarı Arama Kurtarma, Büyükayı, Dorlion Arama Kurtarma gibi sivil arama kurtarma ekipleri de destek verdi.

6 KEMİK BULUNDU

Arama çalışmalarında Porsuk çayının su akışı kesildi. Ekipler yürüyerek çay zeminin de ellerindeki demir çubuklarla aramalarını sürdürdü. Yapılan çalışmalarında ekipler, Porsuk çayının farklı noktalarında 6 kemik parçası buldu. Kemiklerin insan ya da hayvan kemiği olup olmadığının yapılacak incelemelerin ardından tespit edileceği belirtildi.

CENAZEDEN GÖRÜNTÜ ALDIRMADILAR

Öte yandan 9 aydır kayıp olan, dün Porsuk Çayı üzerindeki köprünün altında ölü bulunan ve Eskişehir’de ‘Recep dayı’ ile ‘Seviyorum Recep lakabıyla tanınan evsiz Recep Yıldız’ın (61) otopsi işlemleri tamamlandı.

Çocuklarına teslim edilen Yıldız’ın cenazesi, Çolak Sadık Camii’ndeki namazın ardından mezarlıkta toprağa verildi. Bu arada Yıldız’ın yakınları, cenazeden görüntü alınmasına izin vermedi. Eskişehirliler ise sosyal medya üzerinden Recep Yıldız ile çektikleri fotoğrafları paylaşıp yüzlerce başsağlığı mesajı attı.