3 kardeş, kerpiç evde çıkan yangında hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 7 Şubat 2020 Cuma 6:27 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2020 Cuma 6:29 pm

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bir kerpiç evde çıkan yangında, 3 kardeş yaşamını yitirdi. Yaşanmını yitiren kardeşlerden en büyüğü 18 yaşında.

Yalvaç ilçesinin Salur Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Altınbaş ve eşi, sabah saatlerinde hayvanlara bakmak için eşiyle birlikte evden çıktı. Bir süre sonra kerpiç evde yangın çıktı. Bu sırada evde uyuyan çiftin çocukları Hanım (18), Tuğçe (16) ve Faruk Altınbaş’ın (4) hayatını kaybetti.

ÇOCUKLARINI KAYBEDEN ÇİFT HASTANEYE KALDIRILDI

Olay sonrası fenalaşan anne Cemile ile baba Süleyman Altınbaş, Yalvaç Devlet Hastanesine götürüldü. Görgü tanıklarından Durmuş Yerlikaya, yatağından kalktığı sırada komşusunun evinden dumanların yükseldiğini gördüğünü söyledi.

Yangına itfaiyenin yanı sıra iş makineleriyle de müdahale edildiğini belirten Yerlikaya, “Tuğçe, lisede okuyordu. Hanım, liseyi bitirmişti, evde dışarıdan üniversite okumayı düşünüyordu. Çocukların dayısı da çocukları kurtarmaya çalıştı ama olmadı.” diye konuştu.

KARDEŞLERİ KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDULAR

Herkesin kardeşleri pencereden kurtarmak istediğini anlatan Ergün, “5-10 dakika içinde her şey oldu. Çocukları kurtarmak mümkün olmadı.” dedi. Hayri Karadanalı da yangından önce çocukların anne ve babasını hayvanlara bakmaya giderken gördüğünü belirterek, “Yangını gören herkes çaba gösterdi. Çocukları içeriden çıkarttılar ama maalesef ölmüşlerdi.” ifadelerini kullandı.

3 KARDEŞ YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

3 kardeşin cenazesi, Yalvaç Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından belediye cenaze araçları ile alındı. Cenazeler ilk olarak Salur Mahallesi’nde bulunan yakınlarının evine getirildi. Hastanede tedavisi devam eden anne Cemile Altınbaş da ambulansla eve getirilerek çocuklarına veda etti. “Yavrularım sizi kefenlere mi saracaktım” diye feryat eden Altınbaş, daha sonra hastaneye geri götürüldü. Baba Süleyman Altınbaş ise yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Burada yapılan duanın ardından ‘helallik’ alındı ve cenazeler mahalle mezarlığına getirildi.

Mezarlık dışında hazırlanan yere yan yana konulan 3 cenaze için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. İlçe Müftüsü Tahsin Ekim tarafından kıldırılan cenaze namazı sonra 3 kardeş, yan yana toprağa verildi. Cenaze törenine, soğuk havaya rağmen yüzlerce Yalvaçlı katıldı.