3 ilde denize girmek yasaklandı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 10:37 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 10:51 am

Olumsuz hava koşulları ve dalga boyunun yükselmesi nedeniyle üç ilde denize girmek yasaklandı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle 3 ilde denize girişlerin yasaklandığı açıklandı.

SAKARYA

Sakarya’nın Karadeniz’e kıyısı bulunan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Karasu, Kocaali ve Kaynarca’nın sahil kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun dalga ve rip akıntısı etkili oluyor. Elverişsiz şartlar nedeniyle kaymakamlıklar tarafından 3 ilçede denize girişler yasaklandı. Görev yaptıkları sahillerde bayrakları kırmızıya çeviren Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, vatandaşları uyarıyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle plajlarda 2 gün denize girilmesi yasaklandı.

Şarköy Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçede elverişsiz hava şartları nedeniyle tüm plajlarda dünün ardından bugün de denize girilmesine izin verilmeyecek.

Sahillerde görev yapan cankurtaran ekipleri, dün bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşların denize girmelerine müsaade etmedi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de zaman zaman araçlardan anons yaparak vatandaşları uyardı.

DÜZCE

Düzce’nin turizm bölgelerinden Akçakoca ilçesinde 9 Ağustos günü denize girmenin yasaklandığı bildirildi.

Akçakoca Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede dün akşamdan itibaren etkili olması beklenen olumsuz hava şartlarının plaj ve sahillerde risk oluşturacağı belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava ve deniz şartları sebebiyle bugün ilçedeki tüm plaj ve sahillerde denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu kaydedilerek, “Vatandaşların denize girmemelerini önemle rica ederiz.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın ardından sahil ve plajlarda güvenlik önlemleri artırıldı

Fırtına nedeniyle İstanbul’da bir ilçede daha denize girmek yasaklandı