3 günde 5 pitbull sokağa terk edildi

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 6:34 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 6:34 pm

Pitbull saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in ardından siyasiler ve medya tarafından sıklıkla verilen “tehlikeli” mesajlarının ardından pitbullar sokağa terk edilmeye başladı. Van’da son 3 günde 5 pitbull cinsi köpek, sahipleri tarafından sokağa bırakıldı.

Gaziantep’te yaşanan pitbull saldırısının ardından Van’da bazı kişiler, besledikleri pitbull cinsi köpekleri sokağa bırakmaya başladı. Önceki gün Edremit ilçesi Erdemkent Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir İlkokulu Müdürü Lokman Keve, başıboş dolaşan pitbull cinsi köpeği görüp, belediyeye haber verdi. Uyuşturucu iğne kullanılarak yakalanan köpek, Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

“SOKAĞA TERK ETMEK YERİNE BİZE TESLİM ETSİNLER”

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekim Özge Kerem, “Yaşanan son olaylardan sonra vatandaşlarımız evlerinde beslediği pitbull köpekleri sokağa bırakıyor. Biz son 3 günde saldırgan 5 pitbull köpeği şikâyeti aldık. 5 köpeği de merkezimize getirdik. Bu hayvanların bakımını biz yapıyoruz. Kısırlaştırma ve aşısını da yapıyoruz. Bu köpekler artık bizde kalacaklar. Vatandaşlarımızdan ricamız bu köpekleri sokağa değil bize teslim etsinler.” dedi.

Veteriner, dövüş çetesinin elindeki pitbullun hikayesini anlattı

Pitbull saldırısında yaralanan Asiye’den iyi haber