3. Dünya Savaşı tartışmalarına Kuzey Kore de katıldı! Kim Jong-un’dan komutanlara talimat geldi

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 4:34 pm - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 4:34 pm

Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’daki gelişmeleri tüm dünya endişeyle takip ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “3. Dünya Savaşı” açıklamaları da yeni tartışmaları beraberinde getirdi. O tartışmalara Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da dahil oldu. İddiaya göre Kim Jong-un, askeri komutanlarına ”3. Dünya Savaşı’na hazır olun” talimatı verdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimiyle başlayan kriz Batı ile Moskova’yı ve yakın ortaklarını karşı karşıya getirdi. ABD başta olmak üzere Batı’lı ülkelerden Rusya’ya yönelik peş peşe yaptırım kararları alınırken, bir haber de Kuzey Kore’den geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un; İşçi Partisi üyelerini; güçlü müttefikleri Rusya’nın savaşa girmesi nedeniyle seferberlik için hazır olmaları konusunda uyardı. Kim Jong-un’un Kuzey Koreli komutanlara da “3. Dünya Savaşı’na hazır olun” talimatı verdiği iddia edildi.

Daily Star’da yer alan habere göre; Radio Free Asia’ya (RFA) konuşan Kuzey Pyongan’dan bir yetkili, “Eyaletteki her bölgesel parti komitesi, tüm parti üyelerine güçlü müttefikimiz Rusya’nın savaşta olduğunu bildirdi. Bölgesel parti komitesi, herkesin seferberlik için hazır olmasını istedi” diye konuştu.

Ukrayna halkı Rus zırhlı araçlarının önünü kesti. Müzakerede ikinci gün! İşte dakika dakika tüm gelişmeler