3 devin altyapısı birleşiyor!

Yayın tarihi: 27 Ocak 2019 Pazar 2:55 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2019 Pazar 2:55 pm

Facebook’un bünyesinde bulundurduğu mesajlaşma programları WhatsApp, Instragram ve Messenger’ı birleştirmek istediği belirtildi.

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulundurduğu mesajlaşma programları WhatsApp, Instragram ve Messenger’ı birleştirmek istediği belirtildi.

Euronews’den Kerem Çongar’ın haberine göre; söz konusu platformların ayrı ayrı uygulamalar olarak hizmet vermeye devam edeceğini belirten kaynaklar, şirketin bu değişikliği 2020’nin başında hayata geçirmeyi amaçladığını aktardı.

KULLANICILARI NELER BEKLİYOR

Facebook şirketinin bu değişikliğinin ardından, örneğin bir Facebook kullanıcısı sadece Whatsapp hesabı bulunan başka bir kullanıcıya mesaj gönderebilecek. Değişiklik sayesinde dev şirket tek bir kullanıcı hesabı üzerinden farklı uygulamalara en uygun reklam seçeneğini vermeyi hedefliyor.

Araştırma şirketi eMarketer uzmanı Debra Aho Williamson, milyonları etkileyecek bu altyapı hamlesi sayesinde Facebook’un kişisel verileri 4 uygulama arasında paylaşacağını söylüyor. Veri paylaşımının güvenli olup olmadığıysa bilinmiyor.

Konuyla ilgili Facebook’tan yapılan açıklamadaysa, “Yapabildiğimiz en iyi mesajlaşma deneyimini oluşturmak istiyoruz ve insanlar mesajlarının hızlı, basit, güvenilir ve özel olmasını istiyor. Daha çok mesajlaşma ürünümüze uçtan uca şifrelemeyi getirmek için çalışıyoruz ve insanların aile ve arkadaşlarına ağlar üzerinden daha rahat ulaşmasını düşünüyoruz.” ifadelerine yer verildi.