3 bin otomobili taşıyan gemide çıkan yangın 10 gün sonra söndürüldü

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 1:56 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 5:01 pm

Hollanda’nın Kuzey Denizi açıklarında 3 bin otomobili taşıyan kargo gemisinde çıkan yangın 10 günün sonunda söndürüldü.

Hollanda’nın Kuzey Denizi  açıklarında, Almanya’dan Mısır’a yaklaşık 3 bin otomobil taşıyan “Fremantle Highway Flower” isimli kargo gemisinde 24 Temmuz’da başlayan yangının söndürüldüğü açıklandı.

25’i elektrikli olmak üzere yaklaşık 3 bin otomobilin bulunduğu gemiye, söndürme suyu kullanılması durumunda alabora olma tehlikesinden dolayı müdahale edilemediği belirtilmişti. Gemide çıkan yangında 1 kişi yaşamını yitirmiş, 22 mürettebat ise hafif yaralı olarak kurtarılmıştı.

Almanya’nın Bremeverhaven kentinden Mısır’a doğru hareket eden geminin, dün gece zincirinden kurtularak Alman karasularına doğru sürüklendiği belirtildi. Durumun tekrar kontrol altına alındığı aktarıldı. Kargo gemisinin yakınında durumu izleyen 8 kurtarma gemisinin bulunduğu kaydedildi.

Geminin alabora olması durumunda suya yakıtın karışacağı ve bu kötü senaryonun büyük bir çevre felaketine yol açabileceğinden endişe ediliyor. Dünya Denizcilik Örgütü olayın büyük bir çevre felaketine dönmemesi için güvenlik önlemlerini incelerken, çok sayıda çevre örgütü de olayı yakından takip ediyor.

3 bin otomobili taşıyan gemide yangın: Müdahale edilemiyor