‘3 ay çalışarak aldım’ dediği telefonu çalındı! O anlar kameralara böyle yansıdı

Yayın tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe 10:47 am - Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 10:47 am

Esenyurt’ta bir fırına giren 3 şüpheli fırın çalışanı Dilber İ.’ye ait 4 bin liralık cep telefonunu çaldı.

Geçtiğimiz hafta Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesi’nde bulunan bir fırına 3 kişi geldi. Ekmek ve içecek isteyen kişilerden biri soruları Dilber İ.’yi oyaladı; diğer şüpheli ise tezgahın üzerinde duran, 4 bin lira değerindeki cep telefonunu alıp cebine koydu.

3 şüpheli dükkandan alışverişlerini tamamladıktan sonra ayrıldı. Evine giden kadın, telefonun çantasında olmadığını fark edince dükkana geri döndü. Dükkanda da bir süre telefonu aradıktan sonra bulamayan Dilber İ., durumu patronuna söyledi. Sabah güvenlik kameralarını inceleyen fırın çalışanları, telefonun 3 şüpheli tarafından çalındığını fark etti.

Dilber İ., durumu polis bildirerek 3 kişiden şikayetçi oldu. Polis ekipleri şüphelileri, yakalamak için çalışma başlattı. Yaşanan hırsızlık anları ise fırının güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülere, 3 şüphelinin dükkanda alışveriş yaptığı ve hırsızlık anları yansıdı.

“3 AY ÇALIŞARAK ALDIM TELEFONU”

Telefonunu çaldıran Dilber İ., yaşananları şöyle anlattı:

“Gece 23.30 civarıydı. Ben gece tek kalıyorum burada. 3 kişiydiler. Ekmek ve içecek almak için geldiler. Biri içecek diğeri de ekmek istedi. Ben ekmek almak için diğer tarafa gittim. İçecek alan kişi, başka başka şeyler sordu bana. Ben de telefonumu çeksin diye tezgahın üzerine bırakıyorum. Ekmeği verdim, bana tekrar soru sordu. Ben arkamı döndüğüm an, tezgaha uzanıp telefonu alıyor. Biz bunu kamera sisteminde görüyoruz. Ben fark etmedim. Sonuçta telefonu elimize alamıyoruz. Eve gittikten sonra fark ettim. Yoksa hiçbir şekilde fark etmedim. Çantama baktığımda telefonum yok. İşyerine geldim, her yere baktım. Patronuma söyledim durumu. O da sabah kameralardan baktı. O fark etti. 3 ay çalışarak aldım telefonu. Borç, borç ederek.”