290 bin SUV’u geri çekmek zorunda kaldı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 5:34 pm

Mercedes, fren sisteminde tespit edilen kritik bir hata nedeniyle 290 bin SUV’u trafikten çekmek zorunda kaldı.

Söz konusu otomobil dünyası olduğunda en ufak bir kusur ölümcül sonuçlar doğurabileceği için otomobil firmaları test aşamasında en ufak hatayı bile tespit edip ortadan kaldırmak için sıkı bir test süreci yürütüyor. Ancak tüm bu kapsamlı testlere rağmen zaman zaman kusurlu parçalar ya da mekanizmalar satışa sunulan otomobillerde ortaya çıkabiliyor. Böyle bir durumda araba şirketlerinin tek seçeneği kusurlu ürünlerini pazardan çekmek oluyor ki bu da milyonlarca dolarlık zarar anlamına geliyor.

Bu sıkıntılı süreci yaşamak zorunda kalan son şirket de Alman otomobil üreticisi Mercedes oldu. Şirket, 290 bin SUV’u geri çekmek zorunda kaldı.

Mercedes

 

Alman otomobil üreticisi, bir açıklama yayınlayarak 290 bin SUV kullanıcısının otomobillerini kullanmayı bırakmalarını istedi. Şirket 2006-2012 arası üretilen ML, GL ve R-Class SUV’larında frenlerde tespit edilen bir sorun nedeniyle bu kararı aldı. Fark edilen sorunu detaylı bir şekilde inceleyecek olan otomobil üreticisi, nihai kararını bu kontrollerin ardından verecek. Ancak bu süreçte bir güvenlik ihmali yaşanmaması için 290 bin araç şimdilik geçici olarak trafikten çekildi. Öyle ki Mercedes sürücülerin otomobillerini servise kadar götürmelerini bile istemiyor. Bu araçların trafiğe çıkmaması gerektiğini vurgulayan şirket, bu durumdan etkilenen araçların servise çekici ile götürülmesini istiyor.

Bu durumdan etkilenen araçların trafiğe dönmeden önce kontrollerden geçmesi ve eğer bir sorun tespit edilirse gerekli tamirlerin yapılması gerekecek. Aksi halde frenlerin bir anda çalışmayı bırakarak ölümcül sonuçlar doğurabileceğine vurgu yapılıyor. Çünkü söz konusu sorun frenleri etkiliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, frenlerdeki bir parçanın uzun süre sıvıya ya da neme maruz kaldığı bazı ekstrem durumda parçanın sert bir fren anında parçalanıp frenleri tutmaz hale getirdiği tespit edildi.

USB-C’ye geçiş iPhone 15 ile olabilir