29 yıldır taciz ettiği kadına cinsel saldırıda bulunan F.V. hakkında 28 yıl hapis istemi!

Yayın tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi 6:30 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2020 Pazartesi 6:30 pm

29 yıldır ‘ısrarlı takip’ suçunu işleyen F.V., geçtiğimiz aylarda H.M.’ye cinsel saldırıda bulundu. Cinsel saldırı anının görüntülerini çekeren F.V. hakkında 28 yıl hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul’da H.M. isimli kadına karşı 29 yıldır ‘ısrarlı takip’ suçunu işleyen F.V. isimli erkek, H.M.’yi kaçırarak cinsel saldırıya maruz bıraktı. Cinsel saldırının gerçekleştiği anları kayda alan F.V, söz konusu görüntüleri H.M.’nin eşine gönderdi. H.M., video kaydının eşine gönderilmesinin ardından F.V. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

29 YILDIR SÖZLÜ VE FİZİKSEL OLARAK TACİZ EDİYORDU

Sabah gazetesinde yer alan habere; H.M., 18 yaşından bu yana aynı mahallede oturdukları F.V., tarafından sık sık taciz ve tehdide maruz bırakılıyordu. 29 yıl boyunca sözlü ve fiziksel tacizleri süren ve “ısrarlı takip” suçunu işleyen F.V. isimli erkek, geçtiğimiz aylarda iş yerinden evine giden H.M.’yi zorla alıkoyarak kaçırarak cinsel saldırıya maruz bıraktı.

TACİZE DEVAM ETTİ

Tecavüz faili F.V., video ve resimler çektiğini ve bunları H.M’nin eşine göndermekle tehdit etti. Korkarak eşine yaşadıklarını anlatamayan H.M., ancak F.V. tarafından rahatsız edildiğini söyleyebildi. Bir süre sonra geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ameliyata alınan H.M., tedavi sonrası telefonuna baktığında F.V.’nin 170 kez aradığını, cevap verilmeyince de elindeki videoları eşine gönderdiğini öğrendi. Eşinin durumu öğrenmesinin ardından karakola başvuran çift, cinsel saldırı faili erkek hakkında şikayetçi oldu.

28 YIL HAPİS İSTEMİ

H.M.’nin şikayetinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, cinsel saldırı olayına ilişkin soruşturma düzenlendi. İlerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısınca çıkacak olan F.V. hakkında 28 yıl kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İddianameye gerekçe olan suçlamalar ise şöyle: “Nitelikli Cinsel Saldırı”, “Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” ve “Şantaj”.