29 yaşındaki Meryem, iki erkek tarafından tecavüze uğradı: Beraat kararı verildi

Yayın tarihi: 18 Kasım 2020 Çarşamba 12:40 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2020 Çarşamba 1:04 pm

Meryem U. (29), tatil için gittiği Antalya’da iki iş insanı tarafından tecavüze uğradı. Savcılık, delil yetersizliğinden iki sanığın beraatine karar verdi.

Meryem U. geçen yıl tatile geldiği Antalya’da tecavüze uğradığını söyledi. Sosyal medya hesaplarından da ‘Beni yalnız bırakmayın’ çağrısı yaptı. Başlatılan soruşturma kapsamında iş insanları Ç.U. ve B.T., tutuklandı. Haklarında Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan 2 sanık, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

YETERLİ DELİL BULUNAMADI

Davanın dün görülen karar duruşmasında, tutuksuz sanıklar Ç.U. ve B.T. ile taraf avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanıkların cezalandırılmasına yönelik yeterli delil bulunamadığını bildirerek, beraat kararı verilmesini istedi.

Sanık avukatları da mahkemeye 2 fotoğraf sunarak, “Fotoğraflarda görüldüğü üzere müvekkillerimiz şikayetçilerle kendi istekleriyle beraber olmuştur. Ortada suç yoktur. Beraatlerini istiyoruz” dedi. Sanıklar da son sözlerinde suçsuz olduklarını, kimseye tecavüzde bulunmadıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ç.U. ve B.T.’yi delil yetersizliğinden beraat ettirdi. 2 iş insanı ve avukatları, geç de olsa adaletin yerini bulduğunu söyledi.